Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hafsa Sultan Darüşşifasında faaliyet gösteren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Tarihi ve Deontoloji Müzesi, Manisa’nın ilk tescilli özel müzesi unvanını aldı.

        Manisa'da 500 yıllık Hafsa Sultan Külliyesi içindeki Hafsa Sultan Darüşşifasında faaliyet gösteren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Tarihi ve Deontoloji Müzesi Manisa'nın ilk özel müzesi olarak tescillendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün 25.10.2021 tarih ve E60960384151.01.991830686 sayılı onayıyla özel müze olarak tescillenen Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Tarihi ve Deontoloji Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı web sitesindeki 'Özel Müzeler' sekmesinde yer alan 319 Müze arasından 281. sırada yerini aldı.

        2021 yılında pandemi koşulları ve kuralları çerçevesinde 21 bin 733 kişi tarafından gezilen müzede ziyaretçiler, Türkİslam Devletlerindeki Sağlık Hizmetleri ve Tıp eğitimi hakkında yerinde bilgi aldı. Müze, Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından düzenlenen “Sağlıklı Çarşamba Toplantıları” etkinliklerine de tarihi ortamıyla ev sahipliği yapıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa