Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümlerinin yetiştiği üzüm bağlarında kış budaması başladı.

        Hasadın yeni tamamlandığı Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde üreticiler üzüm bağlarında budama çalışmalarına başladı.

        Sarıgöl'ün dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultani üzüm bağlarında başlatılan budama çalışmalarının mart sonuna kadar yoğun bir şekilde devam edeceğini belirten üzüm üreticisi Erdoğan Tosun, "Yeni ürün için budama çalışmalarına başladık. Yevmiye 180 TL. Bir budak ustası bir günde bir dekarlık alanda budama yapabilir. Ayrıca üreticiler ödünç olarak bağları budama yapanlar da var." dedi.

        Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, budamanın önemli olduğunu belirterek, "Bağ budama yapılırken kurutmalık mı, yoksa ihracatlık mı olacağına karar vererek budama yapılmalı." dedi.

        Sarıgöl ve çevresinde 130 bin dekarlık alanda bağcılık yapılırken, üzümlerin yüzde 80''inin yaş olarak ihraç edildiği açıklandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa