Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ersan ERDOĞAN/ MANİSA, (DHA)MANİSA'da, jandarmanın bir eve düzenlediği operasyonda, Roma dönemine ait taban mozaiği ile Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait olduğu belirlenen çok sayıda tarihi eser ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.

        Manisa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbarat çalışmasıyla, Saruhanlı ilçesi Sarıçam Mahallesi'nde yaşayan H.Ö. (62) ve M.Ö.'nün (70) evi ile eklentilerinde tarihi eser bulunduğu bilgisine ulaştı. Bugün saat 14.00 sıralarında harekete geçen jandarma, şüphelilerin evine operasyon düzenledi. Evin ahır olarak kullanılan bölümünün zemininde Roma dönemine ait taban mozaiği, Osmanlıca yazılı olduğu değerlendirilen çerçeve içerisinde toplam 3 belge, Bizans dönemine ait 1 küçük kazan, 1 kılıç, 2 kama, 2 barutluk, 2 metal sahan, 1 metal tabak, 2 metal yağdanlık, 1 kapı tokmağı, 1 sahan kapağı, 1 kapaklı ve kulplu bakraç, 3 kirkit, 1 prinç kandil, 1 ütü, 2 halı makası, 1 kapaklı ve kollu kahve değirmeni, 2 boş kovan ile kaçak kazıda kullanıldığı belirlenen 2 kürek ele geçirildi. H.Ö. ve M.Ö. gözaltına alındı. Ele geçirilen tarihi eserler Manisa Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.DHA-Güvenlik Türkiye-Manisa / Saruhanlı Ersan ERDOĞAN

        2021-12-14 16:53:22

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa