Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yunusemre Belediyesi Tevfikiye Hanımlar Lokali ve Meslek Edindirme Kurslarında hanımlara aşçılık kursu veriliyor. Kursu tamamlayan hanımlar, aldıkları sertifika ile işyeri açabilecek.

        Yunusemre Belediyesi ve Yunusemre İlçe Halk Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla Tevfikiye Hanımlar Lokali ve Meslek Edindirme Kursunda aşçılık eğitimi veriliyor. Oldukça verimli geçen kursları tamamlayan hanımlar alacakları sertifika ile işyeri açabilecek. Kursa ilişkin bilgi veren Yunusemre İlçe Halk Eğitim Merkezi Aile ve Tüketici Hizmetleri Öğretmeni Nazan Ercan 2.5 aylık eğitimin ardından kursiyerlerin sertifika alacaklarını söyledi. Ercan açıklamasında, “Kursiyerleri besin ögeleri ve besin gruplarına dikkate alarak gıda ve ekipmanlara dikkat etmeleri, gıdaların istenilen kıvam renk ve lezzete uygun çeşitli teknikler kullanılarak pişirilmesi gibi birçok konuda bilgilendiriyoruz. Eğitim sonunda kursiyerler alacakları sertifikalar ile iş yerleri açabilecek” dedi. Kursiyerlerden Aylin Dönmez kursta çok şey öğrendiğini dile getirerek, “Ev ekonomime katkı sağlamak amacıyla kursa geldim. Burada bilmediğim tarifleri de öğreniyorum. Benim için iyi bir tecrübe oldu” diye konuştu. Fatma Beylik de düşüncelerini şu sözlerle anlattı: “İşe girmek istiyorum belge istiyorlar. Burada açılan kursa geldim çok memnunum. Bir sorun yok. Bizlere yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa