Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ersan ERDOĞAN-Doğan ÇİZMECİ/MANİSA, (DHA)- MANİSA'da yaşayan Zeynep Bilgici (71), ördüğü patiklerin parasını, Muğla'daki orman yangınlarından etkilenenlere, küçükbaş hayvan alınması için bağışladı. Bin TL bağışlayan Bilgici, "Onlar yangınla uğraşırken, tok yatmayı vicdanım kabul etmedi. Onlar da tok yatsın diye paramı gönderdim" dedi.

        Ahmetli ilçesinde oturan Zeynep Bilgici, Muğla'daki orman yangınından etkilenenlere yardım elini uzattı. Alzheimer ve parkinson hastası eşi Sami Bilgici'nin (72) emekli maaşıyla geçimlerini sürdürdüklerini belirten Bilgici, ördüğü patikleri satarak biriktirdiği parayı da Muğla'daki orman yangınından etkilenenlere küçükbaş hayvan olarak bağışlamaya karar verdi. Ahmetli Kaymakamlığı'na gidip maddi yardım yapma konusunda bilgi alan Bilgici, bankada açılan yardım kampanyası hesabına bin TL yatırdı.

        'VİCDANIM ÇOK SIZLADI'

        Yangını televizyondan görüp üzüldüğünü gözyaşlarıyla anlatan Bilgici, "Televizyondan haberleri izliyordum. Bir kadının ağlayarak, çeyizlerinin yandığını söylediğini gördüm. Dayanamadım. Patik örerek biriktirdiğim bin lira vardı. Zaten o parayı askerlerimize gönderecektim ama yangın çıkınca yangın yerine göndermek istedim. Kuzu alarak, oradaki insanlara göndermek istedim ama para olarak göndermem gerekti. Ben de para olarak gönderdim. Vicdanım çok sızladı. Yangın yerleri için de hemen hemen her gün ağlıyorum. Görünce dayanamıyorum" dedi.

        Bilgici, şöyle devam etti:

        "Sabah ve akşam eşimin yemeğini yedirdikten sonra ev işlerim biter bitmez patik örmeye başlarım. Devamlı, ara vermeden patik yaparım. Hiç boş durmam. Onlar, orada yangınla uğraşırken benim burada tok yatmayı vicdanım kabul etmedi. Onlar da orada tok yatsın diye paramı gönderdim. Yangınlar sönsün istiyorum. Dağımız, tavşanımız, yılanımız, çıyanımız, böceğimiz kalmadı. Keçilerimiz, koyunlarımız, ineklerimiz hepsi yandı, gitti."DHA-Genel Türkiye-Manisa / Ahmetli Ersan ERDOĞAN Doğan ÇİZMECİ

        2021-08-15 10:29:34

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa