Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bulgaristan'da 11 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek erken genel seçimde Manisa’da yaşayan 3 bin çifte vatandaş kurulacak 2 sandıkta oy kullanabilecek.

        Türkiye'de çifte vatandaş statüsünde yaşayan Bulgaristan göçmenleri, 11 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek erken genel seçimde oy kullanabilecek. Seçim günü Manisa’da sandıklar Güzelyurt Polinas Endüstri Meslek Lisesi ve Karaağaçlı Ortaokulu’nda kurulacak. Oy kullanma işlemi saat 07.0020.00 arasında olacak. Manisa’da yaklaşık 3 bin çifte vatandaşlığı olan Bulgaristan göçmeni Türk bulunduğu öğrenildi. Manisa Balkanlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Altan Hafızismailoğlu ve Manisa Balkan Muhacirleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Yenigün demokrasilerde en güçlü argümanın sandık olduğunu belirterek, Manisa ve ilçelerinde yaşayan Bulgaristan Türklerini oy kullanmaya davet etti.

        “Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızın mecliste daha fazla temsil hakkı edebilmesi, çifte vatandaşlık haklarının daha güçlendirilmesi için tüm vatandaşlarımızı oy kullanmaya davet ediyoruz” diyen Hafızismailoğlu ve Yenigün bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa