Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 yılında meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci dualarla anılırken, korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması 4 saatliğine esnetilen madenci ailelerinin çocukları, izinlerini babalarının mezarı başında geçirdi.

        Soma'da 6 yıl önce bugün meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci unutulmadı. Soma Maden Şehitliğinde sabah saatlerinde düzenlenen anma töreninin ardından madenci aileleri ve vatandaşlar şehitliği ziyaret etti. Vatandaşlar ve madenci aileleri mezar başında dua ederken, müftülük tarafından Kur’anı Kerim tilaveti okutuldu.

        4 saatlik izinlerini babalarının mezarı başında geçirdiler

        Korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması bulunan ve bugün 11.0015.00 arasında kısıtlamadan muaf tutulan 014 yaş arası çocuklar da 4 saatlik izinlerini maden şehitliğinde geçirdi. Babalarının mezarının başına gelerek dua eden çocukların üzüntüsü yüzlerine yansıdı. Şehit amcası Mustafa Haral’ı ziyarete gelen 6 yaşındaki Dilruba Haral, “Amcamı ziyarete geldim. Çok duygulandım, Allah rahmet eylesin” dedi.

        “Bugün çocuklara izin verildi ama oyun oynayamadık, onun yerine mezarlığa geldik”

        Annesi Kibariye Kutbey ile maden şehidi babası İbrahim Kutbey’in mezarını ziyarete gelen 14 yaşındaki Fatma Gül Kutbey ise “Babam vefat ettiğinde 8 yaşındaydım. 6 sene geçti. Küçük yaşta yetim bırakıldım. Başkaları yüzünden yetim bırakıldım. O günkü acıyı kalbimde hissediyorum. Bizim de hayalimiz vardı. Babamla birlikte gezelim, bu hastalıkta babamla birlikte parka gidelim. Bugün çocuklara izin verildi ama oyun oynayamadık, onun yerine mezarlığa geldik. Burukluk var. Kendimi çok kötü hissediyorum. Boğazım düğümleniyor” diye konuştu.

        Babası İbrahim Kutbey’i çok özlediğini belirten Beytullah Kutbey, “11 yaşındayım. Babamı çok özlüyorum. 6 seneden beridir göremiyorum. Babamla eğlenmek yerine bugün mezarlığa geliyoruz. Bugün izin günümüzdü, parka gideceğimize babamızın yanına geldik onu çok özlüyoruz” derken kardeşi Serhat Kutbey, “6 sene oldu. Lunaparka gitmek yerine babamın mezarına geldik. Çok özledim. Allah rahmet eylesin” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa