Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısında Ocak ayında Akhisar’da meydana gelen depremde ağır hasar gören ve yıkımı Manisa Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen Karabörklü Camii’nin yapımının Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmesi kararı alındı.

        Manisa Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste 53 madde görüşülerek, karara bağlandı. Manisa’nın Akhisar ilçesinde Ocak ayında meydana gelen 5.4 şiddetindeki depremde ağır hasar gören Karabörklü Camii’nin yapımı için mecliste karar alındı. Kararla depremde hasar gören ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılan camiinin yerine yenisi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Caminin başlangıcından bitimine kadar bütün proje ve yapım işlerini de Manisa Büyükşehir Belediyesi üstlenecek.

        Şehitler unutulmadı

        Ayrıca Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısında İdlib saldırısında şehit düşen Türk askerleri de unutulmadı. Meclis toplantısı öncesi şehit düşen askerler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra alçakça saldırıda şehit olan Türk askerlerini rahmetle anan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şunları söyledi: “Ülkemiz zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerinin alçakça saldırısı sonucu 34 evladımızı şehit verdik. 27 Şubat gecesi yüreklerimize kor düşüren bu alçakça saldırının ardından kahraman ordumuz, Bahar Kalkanı Harekatı’nı başlatarak, şehitlerimizin kanını yerde bırakmadı. Bizler millet olarak devletimizin ve ordumuzun her zaman yanındayız. Regaip Kandili gibi mübarek bir gecede aziz milletimizin yüreklerini dağlayan, evlatlarımızı şehit eden alçaklar iyi bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Bu hassas ve kritik süreçte bir olmamız gerektiğini düşünüyor, günübirlik siyasi tartışmalara ve her türlü ayrışmaya neden olacak söylemlerden uzak durmamız gerektiğine inanıyorum. Bu duygularla İdlib’deki menfur saldırıda şehit olan evlatlarımızı ve Bahar Kalkanı Harekatı’nda şehit düşen kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Biz Türkler, ordusu olan bir millet değil, milleti olan bir orduyuz’ Ne mutlu Türküm diyene”

        Üreticiyi sevindiren karar

        Büyükşehir Belediye Meclisi’nde üreticiyi de sevindiren bir karara imza atıldı. Çiftçilerin ekonomik kalkınmalarına katkıda bulunmak amacıyla 2020 yılı NisanEkim ayları arasında ilçelerde bulunan Tarımsal İlaçlama Suyu Alım Tesisleri’nden ücret alınmaması raporu, oybirliğiyle kabul edildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, alınan kararların Manisa için hayırlı olmasını diledi. Tüm maddelerin oylanmasının ardından 14 Nisan Salı günü, saat 18.00’de toplanmak üzere, meclis birleşimine son verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa