Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa Valiliği tarafından Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde meydana gelen depremlerin ardından ağır hasarlı, hasarlı, ayni ve nakdi yardımlar, yıkımı yapılan binalar ve barınma hizmetleriyle ilgili bilgileri paylaşıldı.

        Manisa Valiliği yazılı bir açıklama yaparak Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde meydana gelen depremlerin ardından yapılan çalışmaları paylaştı.

        Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde yaşanılan depremler sonrasında hasar tespit çalışmaları görevli ekipler tarafından yapıldığı belirtilen açıklamada, “Tamamlanan ön hasar tespit çalışmalarında; 1306 az hasarlı, 14’ü metruk bina olmak üzere 434 ağır hasarlı yapı tespit edilmiştir. Acil yıkılması gereken ve çoğunluğunu metruk binaların oluşturduğu 151 binanın yıkımı gerçekleştirilmiştir. Depremden zarar gören bölgelerde ‘Kesin hasar tespit çalışmaları’ devam etmektedir” denildi.

        24 mahallede 94 konteyner

        Yaşanılan depremlerin hemen sonrasında vatandaşların barınma ve korunma ihtiyaçlarını sağlayabilmek için Manisa Valiliği koordinesinde çalışmaların başlatıldığı kaydedilirken “Depremden zarar gören vatandaşlarımız için; 32 mahallede toplam 534 aile çadırı, 24 mahallede toplam 94 adet yaşam konteyneri kurulmuştur. Konteyner da kalmak istemeyen 17 aileye de kira yardımı yapılmaktadır. Kurulan çadır ve konteynerlerin alt yapı hizmetleri tamamlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

        Ayni ve nakdi yardımlar

        Deprem sonrasında vatandaşları gıda ve yakacak ihtiyaçlarının ivedilikle sağlandığının altı çizilen açıklamada, “Akhisar ve Kırkağaç depremlerinden zarar gören vatandaşlarımız için ilgili kurumlar tarafından da kira yardımı da olmak üzere toplam 8 milyon 908 bin 543,14 TL nakdi yardım dağıtımı gerçekleştirilmiştir” denildi.

        Psiko sosyal destek ve eğitim faaliyetleri

        AFAD İl Müdürlüğü personeli tarafından deprem bölgesi ve il genelinde 34 okulda 11 bin 566 öğrenci ve 850 öğretmene Temel Afet Bilinci Eğitimi verildiği bildirilen açıklamada şunlar belirtildi: “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Psiko Sosyal Destek Çalışma Grubu tarafından deprem bölgesinde, 396 hane ziyareti ile 1031 kişi, Psikoeğitim Grup Çalışmaları ile 1212 kişiye olmak üzere toplam 2 bin 243 kişiye psiko sosyal destek verilmiştir.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa