Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA'nın Turgutlu ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulu ve Samiye Nuri Sevil İlkokulu için depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi.

        Akhisar'da 22 Ocak'ta meydana gelen 5.4 büyüklüğünde deprem ve yüzlerce artçı sarsıntı sonrası Manisa Valiliği'nce eğitim binalarında inceleme başlatıldı. Kentte hasar gören ve depreme dayanıksız okullar belirlendi. Yapılan incelemeler sonucu Turgutlu'da eğitim verilen Cumhuriyet İlkokulu ile Samiye Nuri Sevil İlkokulu'nun yıkılmasına karar verildi. Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin Gazi Ortaokulu binasında, Samiye Nuri Sevil İlkokulu öğrencilerinin ise TEV Cemile Samiye Bayar İlkokulu binasında eğitim göreceği kaydedildi. Gazi ve TEV Cemile Samiye Bayar ilkokullarında, ikili eğitim yapılacağı belirtildi. Cumhuriyet Anaokulu binasının ise sit alanında olduğu gerekçesiyle yıkılmayacağı öğrenildi.    

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa