Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Salihli Ticaret Borsası tarafından hazırlanan ve ilçeye kazandırılması planlanan 'Zeytin Çarşısı Projesi' dosyasını Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’e teslim eden Borsa Başkanı Yetiş Aksoy, amaçlarının Salihli’ye zeytin çarşısı kazandırmak olduğunu söyledi.

        Salihli’nin zeytin ve zeytinyağında marka kent olması için yapılması gerekenleri düşünmek zorunda olduklarını ifade eden Aksoy, “İlçemizde zeytin ve zeytinyağı üretimi önemli miktarlara ulaşmakta olup, bölgemiz ekonomik, sosyal ve kültürel hayatında etkili bir konuma gelmiştir. Bilinçli ve kaliteli üretim sistemi ile verimimizi daha da artabilir, stratejik çalışmalarla bölgemiz zeytininde markalaşabilir ve üreticimizin ürünlerini değerinde satmasını sağlayabiliriz. Bölgemizde yetişen ürünlerimizin kalitesinin arttırılması ve Salihli'yi zeytin ve zeytinyağında marka kent olması için yapılması gerekenleri düşünmek zorundayız. İlçemizde bir zeytin çarşısının olmaması nedeniyle üreticilerimiz zeytinlerini pazarlamakta sıkıntı yaşamaktadır. Amacımız Salihli'ye bir zeytin çarşısı kazandırmaktır. Bunun içinde çalışmalarımız sürecektir. Bu süreçte yetkililerden destek bekliyoruz.” dedi.

        Bir dizi ziyaret kapsamında Salihli’ye gelen Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Manisa İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Metin Öztürk ve Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir ile birlikte Salihlide tarımsal üretimdeki gelişmeleri yakından inceledi. Vali Güvençer ve beraberindeki heyet Lider Tarım'ın Jeotermal ısı ile üretilen muz üretim serası ile Sardes Besi ve Tarım Ürünleri Sanayi A.Ş.'nin zeytin bahçelerindeki zeytin hasadı süreçlerinde ve zeytinyağı üretimindeki gelişmeleri inceledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa