Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 68 yıldır terzilik yapan 83 yaşındaki Doğan Topdemir, 16 yıldan bu yana terzilere çırak verilmediğini ve mesleğin bitme tehlikesinde olduğu söyledi.

        Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 1950 yılında başladığı terzilik mesleğinde ustalaşan 83 yaşındaki Doğan Topdemir, 68 yıldır makasını, iğnesini ve terzi yüzüğünü elinden düşürmedi. Sarıgöl'ün en yaşlı terzisi olan Topdemir, 68 yıllık meslek hayatının son 16 yılında çırak yetiştiremediğinden şikayet etti. 16 yıldır terzilere çırak verilmediğini söyleyen Topdemir, "68 yılda binlerce kişiye çeket, yelek, pantolon, pardösü diktim. İlk zamanlar terzilere çırak verilirdi. Çok çırak yetiştirdim ama son 16 yıldır çıraklar da olmamaya başladı. Konfeksiyon atölyeleri çıkalı terzilik mesleğine ilgi azaldı. Allah bereket versin iğnemin sayesinde ekmek yedim. Yemeğe de devam ediyorum. Bu arada damatlık elbise dikimine devam etmekteyim. Bir elbisenin modelini görmem yeter. Hemen dikerim" dedi.

        19521954 yılları arasında oldukça moda olan İngiliz pantolonunun son zamanlarda tekrar moda olmaya başladığını belirten Topdemir, "İngiliz patronunun özelliği dikişlerin çok olması. Dizlerden aşağısı dar paçaları dört düğmeli ve paçaların altına lastik konur. Dizlerden üzeri de bol olur bu pantolonu dört saatte dikiyorum. Eskiden Aydın’ın Söke ve Nazilli ilçelerinden gelen deveciler alırdı. Çizme ile birlikte giyilir. Son yıllarda Sarıgöl’de deveciler ve Yörük kültürünü yaşatmak isteyen gençlerden talep gelmekte ve dikmekteyim" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa