Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Çevre ve Jeoparklar Projesi kapsamında Türkiye'ye gelen İtalyan ve Çekyalı öğrenciler, Kula ilçesinde halı dokudu.

        Salihli Bilim Sanat Atölyesi'nin Erasmus programı kapsamında davetlisi olan yabancı öğrenciler, Kula'ya özgü 16 çeşit halının dokunduğu Doktor Aristi El Sanatları Atölyesi'nde tezgah başına geçti.

        Ustalardan halı dokuma teknikleri hakkında bilgi alan Çekyalı ve İtalyan öğrenciler, burada geleneksel Türk motiflerini de görme imkanı buldu.

        İtalyan La Cecilia Irene, AA muhabirine, farklı kültürleri tanımak amacıyla projeye dahil olduğunu söyledi.

        Türkiye hakkında detaylı bilgi sahibi olduğunu anlatan Irene, "Burada olmak benim için büyük bir fırsat. Tarihi konakta halı dokudum, teknikler hakkında bilgi edindim." diye konuştu.

        Salihli Bilim Sanat Merkezi Müzik Öğretmeni Ömer Ebeperi ise iki ülkeden konuk öğrencilere Manisa'nın ilçelerini tanıttıklarını ifade etti.

        Kula'da sadece halı atölyesine gitmediklerini anlatan Ebeperi, "Gastronomi, tarihi ve turistik yerlerde geziler gerçekleştirdik. Kula ve Salihli ilçeleri sınırları içerisinde kalan Jeopark alanındaki jeositleri ziyaret ettik. Misafirlerimiz geleneksel motiflerimizi gördüler. Kula'nın tarihiyle ilgili bilgi sahibi oldular." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa