Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) ev sahipliğinde düzenlenen "Uluslararası Engelsiz Bilişim 2022 Kongresi" başladı.

        Anemon Grand Manisa'da düzenlenen kongrenin açılışında konuşan MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, toplumdaki her bireyin engelli adayı olduğuna işaret ederek, herkesin bu bakış açısıyla engelli farkındalığı taşıması gerektiğini söyledi.

        Ataç, engelsiz bir üniversite olma yolundaki çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, bu alanda yaptıkları çalışmalar 12 alanda bayrak aldıklarını, kütüphane, fakülteler, yemekhaneler ve üniversitenin muhtelif alanlarındaki yaptıkları engelli dostu çalışmaların Yükseköğretim Kurulunca da takdir edildiğini aktardı.

        Ataç'ın konuşmasının ardından görme engelli müzisyen Şevval Koç, müzik dinletisi sundu.

        Kongre, "Kamuda Engelsiz Bilişim Çalışmaları" başlıklı oturumla devam etti.

        Kongrede 12'si yabancı toplam 74 konuşmacı, bilgi ve tecrübelerini paylaşacak. 25 akademik bildirinin sunulacağı kongre, 24 Eylül'de sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa