Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Maliye Bakanlığı 500 personel alımı başvuruları başlıyor! Başvuru şartları nelerdir?

        Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, 500 adet vergi müfettiş yardımcısı alacak. Yazılı ve sözlü olmak üzere gerçekleştirilecek sınav için başvurular başladı. Maliye Bakanlığı 500 vergi müfettişi yardımcılığı için gerekli şartlar neler? Başvurular ne zaman bitiyor?

        VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAV TARİHİ VE YERİ

        - Giriş Sınavının yazılı bölümü 11-12 Ağustos 2018 (Cumartesi ve Pazar Günleri)tarihlerinde Ankara'da sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturum halinde yapılacaktır.

        - Giriş Sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavınyapılacağı yer ve sınav saatleri; e-Devlet portalı (www.turkiye.gov.tr), Maliye Bakanlığı(www.maliye.gov.tr) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı (www.vdk.gov.tr) resmi internetsitelerinde yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecektir. Adaylar için ayrıca sınava girişbelgesi düzenlenmeyecektir.

        - Yazılı sınavda başarılı olan adaylar Ankara’da sözlü sınava tabi tutulacak olup sözlüsınava girmeye hak kazanan adayların isimleri ve aday numaralarının, sözlü sınav yeri vetarihinin yer aldığı listeler, uygun yerlere asılmak ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nın(www.vdk.gov.tr) resmi internet sitesinde yayımlanmak suretiyle duyurulacaktır.

        VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞISINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

        - 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri haizolmak.

        - Yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamışolmak. (01.01.1983 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak),

        - Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,

        - En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi veidari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllıkfakültelerden birini bitirmiş olmak.

        - Daha önce Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavına katılmamış veya en fazla iki kezkatılmış olmak.

        - Başvuruyu, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığınca yayımlanan Giriş SınavıDuyurusunda belirtilen şartlara uygun olarak süresi içerisinde yapmış olmak.

        - 21-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı için Sınavaİlişkin Bilgiler bölümünün 3’üncü bendinde belirlenen puan türlerinin herhangi birinden 80 veüzeri puan almış olmak kaydıyla, başvuru yapanlardan en yüksek puan sıralamasına göre ilk2500 aday arasında bulunmak. (Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının

        birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.)

        - Sağlık durumunun Türkiye'nin her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişliolduğuna dair yazılı beyanda bulunmak.

        - Yapılacak soruşturma sonucunda Vergi Müfettişliği mesleğinin gerektirdiği niteliklerihaiz bulunduğu anlaşılmış olmak.

        VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞISINAV BAŞVURUSU

        - Başvurular 02 Temmuz 2018 Pazartesi günü başlayıp 20 Temmuz 2018 Cumagünü saat 17:30’da sona erecektir.

        - Adaylar Giriş Sınavına Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nın resmi internet sitesindekiSınav Başvuru Formunu doldurmak suretiyle başvuracaklardır. Sınav Başvuru Formunundoldurulmasına ilişkin açıklamalar internet sitesinde yer almaktadır.

        - Adayların doldurmuş oldukları Sınav Başvuru Formunun bilgisayar çıktısınıimzalayarak kendi el yazılarıyla hazırladıkları özgeçmişleriyle birlikte yazılı sınav saatindenönce sınava girecekleri salonun görevlisine teslim etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirdebaşvuruları geçersiz sayılarak sınava alınmayacaklardır.

        - 20 Temmuz 2018 Cuma günü saat:17:30’a kadar Vergi Denetim Kurulu BaşkanlığıBilgi İşlem Sistemi’ne ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacağından; elektronik ortamdameydana gelebilecek aksaklıklardan dolayı adayların başvurularını son güne bırakmamalarıgerekmektedir.

        VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞISINAV ŞEKLİ VE SINAV KONULARI

        -Vergi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı yazılı ve sözlü olarak yapılır. Sınav konularıaşağıdaki gibidir:

        - MALİYE: Maliye Teorisi ve Maliye Politikası, Vergi Teorisi ve Türk Vergi Sistemi,Kamu Maliyesi.

        - İKTİSAT: Mikro ve Makro İktisat, İktisadi Düşünceler Tarihi, Para Teorisi vePolitikası, Türkiye Ekonomisi, Uluslararası İktisat ve İktisadi Kuruluşlar.

        - HUKUK: Anayasa Hukuku, İdare Hukukunun Genel Esasları ve İdari Yargı, CezaHukuku ve Ceza Muhakemeleri Usulünün Genel Esasları, Medeni Hukuk (Aile Hukuku veMiras Hukuku hariç), Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Deniz Ticareti ve Sigorta Hukukuhariç).

        - MUHASEBE: Genel Muhasebe, Şirketler Muhasebesi, Maliyet Muhasebesi, MaliTablolar Analizi.

        DEĞERLENDİRME

        - Giriş Sınavı notları, yazılı ve sözlü sınav notlarından meydana gelir. Tam not yazılısınav ile sözlü sınav için ayrı ayrı olmak üzere 100'dür.

        - Giriş Sınavında başarılı olmak için:

        a) Yazılı sınavdan başarılı sayılmak için sınav gruplarının her birinden alınan notun50’den, bu notların ortalamasının da 65’den aşağı olmaması gerekir.

        b) Yazılı sınav sonucunda başarılı olan adaylardan, en yüksek puan alan adaydanbaşlamak üzere, atama yapılacak kadro sayısının iki katı kadar aday sözlü sınava çağrılır. Sonsıradaki adayla eşit puan alan adaylar da sözlü sınava çağrılır. Yazılı sınavdan en az 65 puanalmış olmak, sözlü sınava çağrılmayan diğer adaylar için müktesep hak teşkil etmez.

        c) Sözlü sınavda başarılı sayılmak için sözlü sınav puanının 65’den az olmamasıgerekir.

        - Giriş sınavı puanı, sözlü sınavda başarılı olan adayların sözlü sınav puanı ile yazılısınav puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır.

        - Adayların başarı derecesi tespit edilirken, giriş sınavı puanının eşit olması halinde,yazılı sınav puanı yüksek olan adaya; yazılı sınav puanının da eşit olması halinde, KPSS (A)puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır.

        - Giriş sınavından 65 ve üzerinde puan almış olmak, atama yapılacak kadro sayısının

        dışında kalan adaylar için müktesep hak teşkil etmez.

        Haberi Hazırlayan: Gözde Ayvaz
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa