Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler BBC Dünya Malezya'da eski başbakan Necip Razak'ın eşine para aklama suçlaması

        #resim#519862#- AFP

        Rosmah Mansor alışveriş ve lüks tutkusuyla tanınıyor

        Malezya'da yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında ülkenin eski başbakanı Necib Razak'ın eşi Rosmah Mansor'a para aklama ve vergi kaçırma suçlaması yöneltildi.

        Lüks ve mücevher tutkusuyla tanınan Mansor, yöneltilen 17 suçlamanın tamamını reddetti.

        Bugün başkent Kuala Lumpur'da adliyeye getirilirken basın mensuplarına el sallayan ve öpücükler yollayan Mansor, dün geceyi nezarethanede geçirmişti.

        66 yaşındaki Mansor için 2 milyon ringgit (483 bin dolar) kefalet ücreti belirlendi. Soruşturma kapsamında Mayıs ayında çiftin evine yapılan baskında çok sayıda lüks çanta, mücevher ve nakit parata el konulmuştu.

        Eski başbakan Necip Razak kendi döneminde kurulan 1MDB adlı varlık fonundan 700 milyon doları kendi hesaplarına aktarmakla suçlanıyordu. Razak'a bu kapsamda 32 ayrı suçlama yöneltildi.

        Razak da bu suçlardan yargılanacağı dava öncesinde bugün mahkeme salonundaydı. Eski başbakan, kendine yöneltilen tüm suçlamaları reddediyor.

        Razak Mayıs ayındaki genel seçimi Mahathir Mohamad'a kaybetmiş ve seçimin ardından yolsuzluk soruşturması başlatılmıştı.

        Kuala Lumpur'u finansal bir merkeze dönüştürmek ve stratejik yatırımlarla ekonomiye katkı sağlamak amacıyla kurulduğu açıklanan 1MDB, 2015 yılından sonra 11 milyar dolarlık borçlarının bir kısmını ödeyemediği gerekçesiyle eleştiriler almaya başlamıştı.

        • 5 haftada hesaplandı: Malezya'nın eski liderinin evlerinden 273 milyon dolarlık lüks eşya çıktı
        • Eski Malezya Başbakanına kara para aklama suçlaması
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa