Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malatya'da bir kuaför tarafından açılan ve 6 ay süren ücretsiz mesleki eğitim kuaför kursu tamamlandı.

        Şener Eroğlu Mesleki Eğitim Kuaför Kursu, Malatya Park'ta başarıyla tamamlayan 30 kişi mezun oldu. Malatya Park AVM’de açtıkları kurs hakkında bilgi veren Şener Eroğlu, “ 2019 Ağustos ayında başlayan mesleki eğitim kuaför kursumuz Malatya Valiliğimizin destekleriyle açılan Yeşilyurt Kaymakamlığımızın destekleriyle İŞKUR ve Halk Eğitim projesidir. Bundan dolayı şu ana kadar 50 ye yakın öğrencimiz müracaatta bulunmuştu. Pandemi den dolayı şu anda 2019 yılından geri kalan kısmını tamamladık. Öğrencilerimizi meslek sahibi yaptık. Bundan dolayı öncelikle Malatya Valimiz Aydın Baruş çok teşekkür ederim. Yeşilyurt Kaymakamlığımıza Turgay Beye çok teşekkür ederim. Bize her defasında destek veren İş Kur il Müdürümüze çok teşekkür ederim. Aynı zamanda gençlerimiz buraya gelerek meslek öğrenerek şu anda istihdama yönelik kendilerine büyük bir katkı sağladılar. Kötü alışkanlıklara yönelmeden kendi ekmek paralarını kazanacaklar. Bizler de bu sebeple çok mutluyuz. İnşallah bundan sonraki süreçte gelecek olan öğrenci kardeşlerimize de fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi.

        Eroğlu, “ Ancak pandemi den dolayı devam edemeyen öğrencilerimiz olduğu için 30 öğrencimiz mezun oldu. İlerleyen sürede mezuniyet gecesi de yapmayı planlıyoruz. Eğitimlerimiz devam edecek İş kur ve halk eğitim destekli projelerimiz ve mesleki yeterlilik anlamındaki istihdama yönelik projelerimiz devam edecek. Bu anlamda devletimizin bizlere vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

        “En büyük hayalim işyeri açmak”

        Kursiyer öğrenci Nevriye Gemici ise, “Bayan olduğumuz için kuaförlük hayalimdi. Her zaman düşünüyordum Kuaförlük mesleğini. Öğrenmeyi çok istiyordum. Böyle proje olduğunu, öğrendim ve yardımcı olduklarını duydum. Mesleki eğitim kursuna katıldım ve kaçırmak istemedim. 6 ay kurs gördüm ve bugün mezun oldum. Bende ilerde işyeri açmayı düşünüyorum. Artık bizimde bir mesleğimiz oldu” dedi.

        “Mesleki eğitim kuaför kursundan mezun olduğum için mutluyum”

        Kursiyer Sema Sevinç de mesleki eğitim kuaför kursundan mezun olması nedeniyle mutluluğunu dile getirerek, “ Kimse yapmam demesin. Gerçekten çok itinalı bir şekilde burada hocamız Şener Eroğlu yapmadığımız bir şey varsa tekrar tekrar gösterdi. Çok verimli bir şekilde sınavlarımız geçtik. 6 aylık kurs içinde çok güzel projelerin içinde yer alma fırsatı verdiler kendilerine teşekkür ediyorum “ifadelerine yer verdi.

        “Uygur Türküyüm kursu başarıyla tamamladım”

        Uygur Türkü olan Zülfikar Tarımdır, “ Çin’den gelen Uygur Türküyüm. Mesleki eğitim kuaför kursundan bu gün mezun oldu. Kuaförlük mesleğini çok seviyorum ve o yüzden mesleki eğitim kursuna katıldım” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa