Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, bu yıl 1420 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan "Ahilik Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

        MTSO Başkan Sadıkoğlu, odaların, borsaların ve meslek birliklerinin temelini oluşturan Ahilik teşkilatının tarihte görülen örnek kuruluşlardan olduğuna dikkat çekerek, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ahilik geleneğini yaşatmak, toplumun huzur ve mutluluğunu esas alan bu kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak amacıyla her yıl kutlanan Ahilik Haftası bu yıl 33’üncü kez kutlanacak. Odaların, borsaların ve meslek birliklerinin temelini oluşturan Ahilik teşkilatı tarihimizde görülen örnek kuruluşlardandır. Ahilik, sadece bizim insanımızın değil bütün dünya toplumlarının örnek alması gereken bir insanlık ve ahlak sistemidir. Bu kültürü tarihimizin derinliklerine hapsetmek değil, Ahilik sistemini anlamak, anlatmak ve hep beraber yaşamak tüm esnaf, sanatkar ve iş insanlarımızın ortak amacı olmalıdır. Malatya’mızın Ahilik değerlerinden beslenen önemli şehirler arasında olduğunu biliyoruz. Özellikle ilimizde meydana gelen deprem ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid19 pandemisi sonrası yaşanan ekonomik sıkıntıların bertaraf edilmesinde esnaf, sanatkar, tüccar ve iş insanlarımızın Ahilik kültürü ile dayanışma içerisinde olması daha da önem arz ediyor. Ahi Evranı Veli’yi anmak ve onun ilkelerini yaşatmak amacıyla tüm esnaf, sanatkar, tüccar ve iş insanlarımızın Ahilik haftasını kutluyor, tarihimizde de olduğu gibi birlik ve dayanışma içerisinde hareket etmenin devamını diliyorum”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa