Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malatya'de ekmek israfının önüne geçmek için başlatılan "Bayat Ekmek Kutusu" uygulaması ile toplanan ekmeklerin bir kısmı sokak hayvanları için ayrılırken, kalanlar ise doğadaki yaban hayvanlarına bırakılıyor

        Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürü Şaban Aşıcı, belediyenin başlattığı "Bayat Ekmek Kutusu" uygulaması ile hem israfın önüne geçilmesinin hem de sokak hayvanları ile doğadaki yaban hayvanlarının aç kalmasının önlendiğini belirtti. Aşıcı, "Malatya’da birçok cadde ve sokakta bulunan Bayat Ekmek Kutularından toplanan ekmekler sokak hayvanları ile doğadaki yaban hayvanlarına verilmektedir. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe sınırları içerisinde toplam 300 adet bayat ekmek toplama kutumuz bulunmakta. Bu kutularda günlük yaklaşık 200 kilogram ekmek birikmekte ve bu ekmekler ekiplerimiz tarafından toplanmaktadır. Müdürlüğümüz ekipleri tarafından toplanan ekmekler, tabiat parklarına, çöp sahasına, hayvan barınağı, baraj göletinin çevresi ile ekiplerimiz tarafından önceden belirlenen ve sokak hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu alanlara bırakılmaktadır. Ekmek israfı konusunda da vatandaşların tüketebilecekleri kadar ekmek almaları ve tüketim noktasında daha dikkatli olmaları konusunda vatandaşların duyarlı davranmalarını rica ediyoruz" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa