Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kurban Bayramı’nın yaklaştığı bu günlerde kurban keseceklerde telaş başlarken, yetkililer ise korona virüs salgını nedeniyle alınan kurallara uyulmasını istedi.

        Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, kurban keseceklere uyarı yapıp, maskemesafetemizlik gibi Covid19 kurallarına uymaları gerektiğini vurguladı.

        , Macit yaptığı açıklamada, “Bakanlığımız, Hayvancılık İstatistik Bilgi Sistemi (HİBS) verilerinin gerek ilimizde gerekse ülke genelinde herhangi bir kurbanlık hayvan sıkıntısının olmadığını gösteriyor. Bu nedenle kurban kesecek vatandaşlarımızın kurbanlık hayvan temini konusunda tedirginlik yaşamamasını, ancak ülkemizde pandemiye neden olan Covid19 hastalığı nedeniyle vatandaşlarımızın kurban ibadetini yerine getirirken daha dikkatli olmaları gerekmektedir” dedi.

        Macit ayrıca hayvan sağlığı, sevk ve kayıt işlemlerinin sorunsuz yürütülebilmesi amacıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde bayram süresince nöbetçi veteriner hekimler görevlendirileceğini belirterek, ihtiyaç anında bu veterinerlere ulaşılabileceğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa