Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kavurucu sıcakların etkili olduğu Malatya ve civarındaki illerde çiftçiler uyarılarak, gübreleme, ilaçlama ile sulamanın sabah veya akşam saatlerinde yapmaları önerildi.

        Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman illerinin bağlı bulunduğu Meteoroloji 13.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Çiftçilerimizin yüksek sıcaklık dalgasından daha az etkilenmeleri için bu süreçte ekimdikim, gübreleme ve ilaçlama faaliyetlerini günün serin saatlerinde yapmalarının daha iyi olacağı, sulama işlemlerini ise daha etkili olacağından dolayı sabah veya akşam saatlerinde yapmaları önerilmektedir” denildi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğinin beklendiğinin bildirildiği açıklamada, “Hava sıcaklıklarının, mevsim normalleri üzerinde seyredeceği beklendiğinden, güneş ışınlarının dik geldiği 10:0016:00 saatleri arasında başta kronik rahatsızlıkları olanlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere vatandaşlarımızın güneş ışınına direkt maruz kalmamaları, sıcaktan korunmak için önlem almaları önem arz etmektedir” önerilerinde bulunuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa