Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bankalar tarafından verilen konut kredi faizlerinin düşürülmesi konut satışlarını büyük oranda arttırdı.

        Malatya’da geçtiğimiz Haziran ayında bin 786 konut satıldı. Geçtiğimiz Mayıs ayında 510 konutun satıldığı Malatya’da bir ay sonra 3 kattan fazla konut satışının gerçekleşmesi dikkat çekti.

        Bu arada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Elazığ’da 2020 Haziran ayında bin 218 konut satıldı.

        Bingöl’de 234 ve Tunceli’de 83 konut satışı gerçekleşti.

        Mayıs ayı düşük geçmişti

        Bu arada, TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü’ne bağlı iller arasında Malatya’da 2020 Mayıs ayında 510 konut satılırken, Malatya’yı komşu şehir Elazığ 442 konut ile takip etti.

        Bingöl’de 2020 Mayıs ayında 64 ve Tunceli’de geçtiğimiz Mayıs ayında 21 konut satılmıştı.

        Geçtiğimiz Haziran ayında konut satışlarının yükselmesinin, bankalar tarafından verilen konut kredi faizlerinin düşürülmesinin konut satışlarında büyük etken olduğuna dikkat çekildi.

        Yeşilyurt’ta konut yapımı arttı

        Diğer yandan, TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü’ne bağlı iller arasında yer alan büyükşehir Malatya’da özellikle, merkez ilçe Yeşilyurt Fahri Kayahan, Çilesiz, Tecde ve Bostanbaşı Mahallelerinde son yıllarda konut yapımı oldukça arttı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa