Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Henüz tam anlamıyla ideal kadroyu yakalayamadıklarını söyleyen Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, “Yine farklı mevkilerde oynayan arkadaşlarımız oynayacak ama söylediğim gibi daha yüzde 8090 takımın iskeletini, ilk 11'ini oturtmaya çalışıyoruz. Bu haftalar geçince 1 veya 2 futbolcu performansa yönelik değişebilir” dedi.

        Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Nurettin Soykan Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bulut, Çaykur Rizespor maçına baskılı, tempolu başlamak istediklerini ve bunu da başardıklarını belirterek, "O sıcak havada, saat 13.30'da maç oynandı. Futbolcularım ilk yarı gerçekten baskılı oynamaya çalıştılar. Yeterince de zaten pozisyon ürettik. İlk yarı 23 olabilirdi. 10 öne geçtik. Zaten öne geçtiğimiz maçları genellikle iyi oynuyoruz. Kendi kalemizde hemen hemen hiç pozisyon vermedik. İkinci yarıda yeterince gol pozisyonu vermedik. Maçı çok erken koparabilirdik. Sadece yakaladığımız bu gol pozisyonlarını değerini daha çok bilmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

        “12 tanesini alıp maçı öyle kazanmanız gerekiyor bazen”

        Başarılı teknik adam, futbolcularını bu haftaki ve bundan önceki maçlarda yakaladıkları fırsatları değerlendirme konusunda uyardığını kaydederek, şunları söyledi:

        "Rize maçında yeterince gol pozisyonu var, 78 diyeyim. Bunların en azından 3 tanesini değerlendirip rahat bir şekilde 30 tamamlayabilirdik, bu olmadı. Beşiktaş maçında aynı şekilde maçı kaybetmememiz gereken bir maçtı. Orada da 22 veya 32 yakalayabilirdik. İşte pozisyonlarımızın değerini önümüzdeki haftalarda daha iyi anlayıp, daha iyi değerlendirmemiz lazım. Bunun üzerinde bu hafta da çalışacağız. Çünkü her maçta 78 gol pozisyonuna giremeyebilirsiniz. 34 tane gol pozisyonuna girip oradan 12 tanesini atıp maçı öyle kazanmanız gerekiyor bazen."

        “İlk 11'i oturtmaya çalışıyoruz”

        Oyuncuların performanslarını maçlarda daha net bir şekilde görebildiklerini ifade eden Bulut, "Aradan şu anda 6 hafta geçti. Bizim sadece ilk hafta sorunumuz çoğu futbolcunun geç gelmesi. Sakatlıklardan dolayı Guilherme'yi merkezde oynattık, farklı pozisyonlarda arkadaşlarımızı oynattık. Son 2 hafta Beşiktaş maçı olsun, Rize maçı olsun kafamızda düşündüğümüz ilk 11'i sahaya yansıtma ve herkesi yerinde oynatma düşüncemiz oldu. Ama zaman zaman yine eksiklikler olacak, kart cezalısı olacak, sakat olacak. Yine farklı mevkilerde oynayan arkadaşlarımız oynayacak ama söylediğim gibi daha yüzde 8090 takımın iskeletini, ilk 11'ini oturtmaya çalışıyoruz. Bu haftalar geçince 1 veya 2 futbolcu değişebilir performansa yönelik. Rize maçında da o şekilde oldu. Eren oynadı. Khalid daha önce ilk 11'de oynuyordu. Performansından pek memnun değildim o yüzden Eren'i oynattım. Eren de gayet iyi maç çıkardı. Zaten hazırlık döneminde Eren için çok iyi geçti ama maalesef sakatlandı. O yüzden bizden uzak kaldı 45 hafta fakat geri iyi dönüş yaptı. İlk maçına çıktı, 60 dakika oynadı, iyi performans gösterdi. Khalid oyuna girdikten sonra o da iyi bir performans gösterdi. Sadece eksik olan taraf atacağı goldü, yine 12 tane kaçırdı. İnşallah önümüzdeki maçlarda bunlar gerçekleşecek. İssam ile ilgili de aynı şekilde haftalardır ondan istediğimiz performansı maalesef alamadık. O da inşallah önümüzdeki günlerde toparlayıp ilerleyen maçlarda bize faydalı olacak" şekilde konuştu.

        “Üretmeniz gerekiyor”

        Atiker Konyaspor karşılaşmasının kaybetmemeleri gereken maçlardan biri olduğunu belirten Bulut, "Aynı şekilde Beşiktaş maçını da söyleyeyim. En azından Beşiktaş karşısında bir beraberlik sağlayabilirdik. Aynısını da Konya'ya karşı yapabilirdik ama Konya'ya karşı gerçekten iyi bir performans göstermedik. Orada da yakaladığımız şansları değerlendiremedik. Yediğimiz 1 gol oldu. İşte yenmek istiyorsanız 10 yakalayıp, ondan sonra 21'e geçmeniz lazım. Bunlar kolay işler değil. Üretmeniz gerekiyor. Ürettik ama değerlendiremedik. Bu hafta ligin liderine karşı oynuyoruz. Tanıdığımız bir ekip. 3 sene aralarında bulundum. Ne oynadıklarını iyi biliyoruz. Çok pasa yönelik oynayan bir takım. Pasla rakip kaleye kadar inmeye çalışıyorlar. Biz de bu hafta çalışmalarımızı ona yönelik yapacağız. Biz ne yapabiliriz rakip karşısında, onlara çalışacağız. İnşallah gidip istediğimiz puan veya puanları alacağız" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa