Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından Muharrem ayı dolayısıyla 'Ehli Beyt Sevgisi ve Kerbela’ adlı program gerçekleştirilecek.

        16 yıldır düzenlenen ve Malatya’da bir gelenek halini alan “Ehli Beyt Sevgisi ve Kerbela” programına sohbetleriyle şair ve yazar Serdar Tuncer, mersiyeleriyle Irak’tan Seyyid Hayder El Musavi, Türküleri ve deyişleriyle Sanatçı Ender Balkır konuk olarak katılacak. 21 Eylül 2018 Cuma günü, Saat 19.30’da Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleşecek olan programda Ehli Beyt Sevgisi ve Kerbela olayı ele alınacak. Katılımcılara program öncesi aşure ikram edilecek. Ehli Beyt Sevgisi ve Kerbela adlı etkinliğin Malatya’da 16 yıldır düzenlendiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, “Bu yıl da birbirinden değerli konuklarımızın katılacağı Ehli Beyt Sevgisi ve Kerbela programında Kerbela’da yaşananlar ele alınacaktır. Kerbela şehitlerini rahmetle anıyoruz. Sevgi ve saygıyla onların aziz hatıralarını anıyoruz. Muharrem ayında idrak ettiğimiz Aşure günlerinin kardeşliğimize, birliğimize ve dirliğimize kapı olmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum. Muharrem ayı Müslümanlar için vahim olayların yaşandığı hüzün ayıdır. Bu ayda haksızlıklara karşı başkaldıran Allah Rasulünün torunu Hz. Hüseyin şehit edilmiştir. Tarihin kırılma anlarından biridir. Kültür A.Ş olarak her yıl yaşanan elim olaydan ders çıkarmak ve bu tarz olayların bir daha yaşanmaması için “Ehli Beyt Sevgisi ve Kerbela” programını gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa