Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FETÖ'cü darbecilere kucak açan Yunanistan'a tepkiler sürerken Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Malatya Şube Başkanı Aziz Özel de karara tepki gösterdi.

        Yunanistan Danıştayının 15 Temmuz hain darbe girişiminin faillerinden Süleyman Özkaynakçı’ya iltica hakkı tanımasına tepkiler sürerken konuyla ilgili yazılı açıklama yapan ASRİAD Malatya Şube Başkanı Aziz Özel, Yunanistan'ın skandal bir karara imza attığını ifade etti. Özel, "Yunanistan Danıştayının bu kararı Yunanistan’ın terörle mücadele konusundaki uluslararası yükümlülüklerine aykırı olduğu gibi, 1951 tarihli mültecilerin hukuki statüsüne ilişkin Cenevre Sözleşmesinin de ihlali niteliğindedir" ifadelerine yer verdi.

        Yunanistan'ın darbeci hainlerin iadesini defalarca reddederek, Türk milletinin vicdanını yaralayan bu tür kararlara zemin hazırladığını kaydeden Özel, "Yunan makamları, uluslararası yükümlülüklerini dahi çiğneyecek kadar hukuk anlayışından yoksun yargı mekanizmalarına sığınarak darbeciler için ülkelerinin güvenli liman olmasına daha fazla müsaade etmemelidir. 15 Temmuz darbe girişiminde ülkemizin bütünlüğüne ve yönetimine kast eden vatan hainlerine destek veren ve başarılı olamayınca hainlere kucak açan, Yunanistan'ın bu yanlışlığa bir son vermesini ve Türkiye'nin bütünlüğüne yönetimine göz diken teröristlerin bir an önce iade edilmesi gerekiyor" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa