Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), Güney Kuşak Yolu kapsamında olan Gönültaş Caddesi’nde gerçekleştirilen 2 milyon TL maliyetindeki içmesuyu altyapı çalışmalarını tamamladı.

        Çalışmalar kapsamında kullanım ömrünü tamamlamış 2 bin 113 metrelik asbest borular iptal edilerek, 2 bin 800 metrelik DUKTİL borular ile değiştirildi. Malatya’nın en önemli kurumlarından biri olan MASKİ Genel Müdürlüğü, büyükşehire yakışır bir altyapı inşa etmek için çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Güney Kuşak Yolunu kapsayana Gönültaş Caddesi’nde gerçekleştirilen 2 milyon TL maliyetindeki içmesuyu altyapı çalışmalarını tamamladı.

        Gönültaş Caddesi’ne uzun yıllar kullanılabilecek bir altyapı inşa ettiklerini belirten MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, Güney kuşak yolunun kentsel dönüşümünün devam ettiğini ve MASKİ tarafından hat üzerinde özverili çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Beydağı ve Yamaç Mahallesi eteklerinde bulunan kanal etrafındaki kullanım ömrünü tamamlamış asbestli boruları 100 yıl dayanıklı yeni nesil DUKTİL borularla değiştirdiklerini belirten Mumcu, “Çalışmalar kapsamında Güney Kuşak Yolu’nun altlı üstlü çift başlı su hattını 500’lük boruyla teke düşürdük. Yaklaşık 2 bin 113 metrelik asbest boruyu, 2 bin 800 metrelik DUKTİL boru ile değiştirerek, sağlıklı, modern ve uzun yıllar kullanılabilecek altyapı inşa ettik” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa