Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Maher Zain kimdir? Mustafa Ceceli&Maher Zain - O Sensin Ki sözleri

        Lübnanlı R&B şarkıcı Maher Zain, sanatçı Mustafa Ceceli ile düet yaptı. Maher Zain 'O Sensin Ki" adlı şarkıya yaptığı düet ile adından söz ettirmeye başladı. Peki Maher Zain kimdir? İşte Maher Zain hakkında bilinmeyenler...

        MAHER ZAİN KİMDİR?

        Maher Zain, 16 Temmuz 1981 tarihinde Lübnan'ın Trablusşam şehrinde dünyaya geldi. Sekiz yaşındayken ailesi ile birlikte İsveç'e taşınan Zain, burada Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra müzik hayatına atıldı ve yapımcı Nadir Khayat ile iletişime geçti. Nadir Khayat New York'a taşınınca Zain'de onunla birlikte gitti ve Kat DeLuna gibi önemli sanatçılarla çalışmaya başladı. Zain daha sonra İsveç'e geri dönmüş ve müzik yapımcılığından vazgeçerek ilahi tarzında R&B söylemeye başlamıştır.

        İLK ALBÜMÜ "THANK YOU ALLAH"

        Maher Zain, ilk albümünü 2009 yılında piyasaya sürdü. Kısa süre sonra albümdeki bazı parçalara Fransızca versiyonlar yayınlamıştır. Müzikteki başarısı nedeniyle 2010'da adından sıkça söz ettiren Zain, 2010 yılının sonunda Google'da en çok aranan isim oldu.

        Thank You Allah'ın 2010 yılının en çok satan albümü olması sebebiyle Warner Music Malaysia tarafından 8 platin plak ile ödüllendirildi. 2011 yılında ise Endonezya'da Sony Music Indonesia tarafından çifte platin plak ile ödüllendirildi.

        2012 yılında ise ikinci albümünü Forgive Me (Beni Bağışla) ismiyle çıkardı. Bu iki albümde toplam 7 Türkçe şarkı söyleyen Maher Zain mükemmele yakın Türkçesiyle dinleyenleri kendine hayran bırakıyor.

        Adını dünya çapında tanıtan başarılı sanatçı, Türkiye'nin Konya ilinde verdiği konserde binlerce kişiyi salona çekmeyi başarmıştır.

        Maher Zain, şarkılarını İngilizce, Fransızca, Arapça, Türkçe, Malay ve Endonezya dilleri olmak üzere tam 6 dilde seslendiriyor.

        ALBÜMLERİ

        * Thank You Allah 2009

        * Forgive Me 2012

        Maher Zain'in Mustafa Ceceli ile birlikte söylediği 'O Sensin Ki'nin sözleri:

        O sensin ki aşkın yolu

        En muhteşem Allah kulu

        İnsanlığa doğru yolu

        Sen gösterdin ey Muhammed...

        O sensin ki aşkın özü

        Yaradanın Bakan Gözü

        İnsanlığın en son sözü

        Senin dilinden Muhammed...

        O sensin ki bilinmeyen

        Ama her yerde görünen

        Uzun yavaş hep gidilen

        Senin yolundur Muhammed...

        O sensin ki aşkın özü

        Yaradanın bakan gözü

        İnsanlığın en son sözü

        Senin dilinden Muhammed...

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa