Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Seda Bakan'la keyifli sohbet...

        HT MAGAZİN/Mehmet ÇALIŞKAN

        Seda Bakan gerek iş gerekse özel hayatında oldukça mutlu günler yaşıyor. Bakan, yeni filmi ‘Kara Bela’da canlandırdığı Burcu ile yıldızını yine parlatırken bugün birinci yılını kutladığı evliliği için “Güvenli bir yuva, huzurlu bir uyku. Daha ne olsun” yorumunu yaptı...

        SEDA Bakan... Yeni nesil oyuncular arasında yıldızı parlayanlardan. Ailesinin elinde bir diploması olma isteği üzerine üniversite sınavlarında puanının yettiği Sakarya Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü’nden mezun olduktan sonra zaten hep hayali, hedefi ve ideali olan oyunculuğu yapmak için öğrenim gördü. Sonra da ‘Sana Mecburum’ adlı televizyon dizisiyle kameraların karşısına geçti. Geçiş o geçiş... Bakan, ‘Adanalı’, ‘Geniş Aile’, ‘Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi’ ‘Kardeş Payı’ gibi önemli televizyon dizilerinde rol aldı. Seda Bakan, kariyerinin dördüncü sinema filmi ‘Kara Bela’da canlandırdığı ‘Burcu’ ile yıldızının neden parladığını bir kez daha gözler önüne serdi.

        ‘SENARYOLAR İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ’

        4 Ekim 2014’te müzisyen Ali Erel ile evlenen Seda Bakan, evliliğin kendisine getirilerini ‘Düzenli ve güvenli bir yuva, huzurlu uyku’ olarak yorumladı. Bakan, sinemanın yükselen değer olarak devam etmesi için de oyuncuların sorumluluğunun senaryoları en iyi şekilde değerlendirmekle başladığını dile getirdi.

        ■ 10 televizyon dizisi, 4 sinema filmi. 8 yıllık kariyerinizde bu kadar yapım sizin için yeterli midir yoksa...

        Henüz kariyerimin başında olduğumu düşünüyorum. Bu nedenle yer aldığım yapımların bana yeterli gelmediğini söylemeliyim. Daha yeni başlıyoruz.

        ■ Kariyerinizin tablosuna baktığınız zaman ne görüyorsunuz?

        Güzel projelerde yer aldığımı görüyorum. Tıpkı istediğim renklerle boyadığım güzel bir resim gibi...

        ■ ‘Kara Bela’nın hangi özellikleri size ‘Ben varım’ dedirtti? ‘

        Kara Bela’nın öncelikle iyi bir senaryoya sahip olması bana ‘Ben bu işte varım’ dedirtti. Senaryoyu okuyunca zaten ‘Ben varım’ dememeniz imkânsız. Ayrıca bir yol hikâyesi olması, rol arkadaşlarım ve şarkı söyleyecek olmam da elbette gelen teklifi kabul etmemdeki diğer önemli etkenler.

        ■ ‘Kara Bela’nın kariyerinize nasıl bir etkisi olmasını umarsınız?

        Sadece ‘Kara Bela’ için değil. İçinde yer aldığım ve yer alacağım tüm projeler için aynı hedeflere sahibim. O hedef de benim projeye, projenin de bana değerler katması.

        ■ Sizce yeni nesil oyuncuların en önemli, en elzem konumundaki sorunu nedir?

        Sanıyorum yeni nesil oyuncuların en önemli sorunu çok hızlı yol almak istemeleri. Aslında bu sadece oyunculuğa özgü bir durum değil. Yeni jenerasyon, hangi meslekte olursa olsun oldukça sabırsız. Bir an önce ‘Her şeye sahip olmak’ istiyorlar.

        ■ Oyuncuların kendilerini nadasa bırakması gerekir mi? Sizce ara vermek bir oyuncu için iyi midir yoksa...

        Bu ne kadar uzun soluklu ve yoğun bir işin içinde olduğunuza bağlı. Veya nasıl bir projeye başlamak istediğinize. Bazen canlandırdığınız veya canlandıracağınız karakterler öyle güçlü olabiliyor ki ‘durmak’ gerekebiliyor.

        ‘Komedi elbette zordur’

        ■ Hakkınızda ‘Komedi yapımlarında bu kadar başarılıydı da komediden önce neden diğer türlerde ısrar etti’ şeklinde bir çok yorum var. Komedi yapımlarında daha mı başarılısınız?

        Kariyerimin başında komedi yapımları bana denk gelmedi. Açıkçası komedi yapımları için ben de kendimi pek hazır hissetmedim. Komedi yapımlarında daha başarılı olup olmadığıma izleyiciler karar versin. Bu konuda benim yorum yapmam objektif olmayabilir.

        ■ Komedinin daha zor olduğu söylenir. Bir oyuncu için komedi ile dram arasında nasıl fark vardır?

        İzleyiciler tam tersini düşünse de bence de komedi yapımlarında rol almak oyuncular için daha zordur. Komedi yapımlarında karakterin mi yoksa durumun mu komik olduğunu tespit etmek gerekir. Basit olmakla komik olmak arasında bir çizgi var ve o çizgiye her daim dikkat etmek gerekir. Bir de komedi aslında bir zamanlama meselesi. Bir şaka doğru zamanda yapılırsa komik olur, yanlış zamanda yapılırsa basite kaçar. Sanıyorum komedide matematiğin önemli bir yeri bulunuyor.

        ‘Sinemanın gücü jeneriklerdedir’

        ■ Sinemanın yükselen değer olmasını nasıl değerlendirirsiniz? Bu durumun böyle devam etmesi için oyuncuların sorumlulukları nelerdir?

        Sinema, bir masalı anlatmanın en güzel yollarından biri. Ve bunun en güzel tarafı hep aynı masalın anlatılmaması. Yeni senaryolar yazılıyor, yerli hikâyelerimiz oluyor. Sinema sektörü oldukça güçlü bir sektör. Bunun böyle olduğunu da en iyi şekilde jeneriklerde görebiliriz. İzleyiciler film bittikten sonra salondan çıkarken ne yazık ki jeneriklerde ne kadar çok insanın bir filmin parçası olduğunu kaçırıyor. Sinema sadece bir eğlence etmeni değil. Önemli ölçüde istihdam sağlayan en yüksek düzeyde önemsenmesi gereken büyük bir sektör. Sinemanın yükselen bir değer olarak devam edebilmesi ve o değeri en yüksek seviyeye taşımak için oyuncuların sorumluluğunun neler olduğunu şöyle ifade edebilirim; oyuncular kendilerine gelen senaryoları en iyi şekilde değerlendirmeli. Sadece kendi rollerini değil senaryodaki her karakteri iyi tanımalı. Elbette birçok senaryo okumalı ve film izlemeliler. Sinema bir oyuncu için bir iş değildir. Sinemada bir masal kahramanı olmak bence büyük bir şanstırır.

        ‘Hayatın içindeyim’

        ■ Hayatınızın bu döneminde kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

        Farkında ve olgun...

        ■ Şöhretin sizi ne ölçüde ilgilendirdiğini düşünebiliriz?

        Yaptığımız işin doğası gereği şöhret hayatımıza dahil olan bir kavram olsa da beni çok ilgilendirmiyor. Başarılı işlerin içinde olunca tanınırlık artıyor. Bu da genel anlamda ‘Şöhretli olundu’ gibi görünüyor. Oysa ben her gün hayatın tam içindeyim. Benim mesleğimle ilgili kaygım şöhret olmak değil, iyi işler yapabilmek.

        ■ Evliliğinizin birinci yılını kutluyorsunuz. Evlilik size neler kattı?

        Düzenli ve güvenli bir yuva, huzurlu uyku. Daha ne olsun?

        Hayranlarının yorumlarına yorum

        ■ Kısık sesli kadınların inanılmaz seksi olmasına bir örnektir.

        Kısık ses mi?!

        ■ Gülmenin kendisine pek yakışmadığı oyuncu.

        Çok güzeldir o ayrı. Gülmek herkese yakışır halbuki.

        ■ Tipik Türk kızı deyince aklıma bu kadının suratı geliyor.

        Ailem göçmen aslında. Tipik Türkler güzeller demek ki.

        ■ Anne Hathaway’a olan benzerliğinden bugüne kadar bahsedilmemesi şaşırtıcı.

        Benzemediğim için bahsedilmemiş olabilir. Kendisi tabii ki iyi bir aktris, orası ayrı.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa