Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Çolpan İlhan doğum gününde mezarı başında anıldı

        Sevilen aktörün oğlu Kerem Alışık, ''Çolpan İlhan, Atilla İlhan'ın sanki bir şiirinden çıkmış gibidir" dedi.

        İHA'nın haberine göre, Yeşilçam'ın unutulmaz ismi, ünlü devlet tiyatrocusu Çolpan İlhan, 25 Temmuz 2014 yılında geçirmiş olduğu kalp krizi sonrası hayatını kaybetmiş ve Zincirlikuyu Mezarlığında eşi Sadri Alışık'ın mezarının yanına defnedilmişti. Türk sinemasının usta ve sevilen oyuncusu Çolpan İlhan, doğum gününde oğlu Kerem Alışık tarafından düzenlenen törenle mezarı başında anıldı.

        Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki anma törenine, Çolpan İlhan'ın oğlu Kerem Alışık, Yeşilçam'ın emektar oyuncularından Süleyman Turan, Sadri Alışık Kültür Merkezi öğrencileri ile yakınları ve sanatçının sevenleri katıldı. Çolpan kabrine çiçekler bırakılmasının ardından dualarla anıldı.

        "EVİMİZİN BARKIMIZIN MUKADDES YÜZLÜ ANASI"

        Annesi Çolpan İlhan'ı çok sevdiğini ve özlediğini dile getiren Kerem Alışık, "Çolpan İlhan, Atilla İlhan'ın sanki bir şiirinden çıkmış gibidir. Öyle ince, öyle naif ve sağlam bir kadındır. Hep bulutlardaydı onun yeri şimdi de olduğu gibi. Temiz, dalgın ve mavi görüyoruz onu. Hepimizin içinde beslediği bu sevgi onun varlığının en önemli kanıtı. Yumuşaktır, parlaktır, çok güçlü kadınlar grubu gibi kalabalıktır Çolpan İlhan. Hakiki ve sahici bir hanım efendi. İyiliği asaleti, çalışkanlığı, fedakarlığı unutursak çok üzüleceğimiz bu bilgiyi hatırlatan bir güzelliktir. Böyle tanımlıyorum Çolpan İlhan'ı. Ve evimizin barkımızın mukaddes yüzlü anasıdır. Onu biz bir taç gibi başımızda kalbimizde taşırız her zaman. Bugün de onu burada yad ettik. Dostları, öğrencileri, sevenleri, geleni gelemeyeni hepimiz kalben buradaydık. Sizlerde burada buna tanık oldunuz, hepinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa