Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Türk modele vize şoku!- Top Model of The World 2012, Sezgi Melek Tüzel, Almanya, vize

        İZMİR / AHT

        Almanya'da yapılacak Top Model of The World 2012 yarışmasında Türkiye'yi temsil etmesi beklenen Sezgi Melek Tüzel, Almanya vizesi alamadığı için yarışmada Türkiye temsil edemeyecek. Konsolosluğun normal ziyaret amaçlı vize evrakları istediği Tüzel, "Uygulanan bürokrasi engeli aslında Türkiye'ye yapılan bir haksızlıktır. Almanya'nın İzmir Konsolosluğu yetkilileri, kendi ülkelerinde düzenlenen uluslararası bir organizasyonun davetini kabul etmiyorlar ve bizi normal turist muamelesine tabi tutuyorlar" dedi. Almanya'nın İzmir Başkonsolosluğu ise konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

        GEÇEN YIL DA ALMANYA VİZESİ ALAMAMIŞTI

        Almanya'nın Aachen kentinde 10 Mart Cumartesi günü düzenlenecek olan Top Model of The World 2012 yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek Türk modele vize verilmediği için Türkiye yarışmada temsil edilmeyecek. Afrika, Hindistan, Afganistan, Çin, Avrupa ve Amerika kıtasından 40'ın üzerinde modelin podyuma çıkacağı yarışmada Türk model Sevgi Melek Tüzel'in vize talebine, Almanya'nın İzmir Başkonsolosluğu ret cevabı verdi. Tüzel, geçen yıl yine aynı sorunla karşılaşmış ve Türkiye MGO'nun düzenlediği yarışmaya 2011'de de katılamamıştı.

        YARIŞMA TÜRKİYE'SİZ YAPILACAK

        Yarışmanın organizatörleri ise diğer yarışmacılar vize sorunu yaşamazken Türk yarışmacının gelememesini üzüntüyle karşıladıklarını söylediler. Büyük hayal kırıklığına uğradıklarını belirten yarışmanın organizatörü Detlef Tursies, "Sezgi Melek Tüzel'in menajeri bize Almanya'nın vize vermediğini ve büyük üzüntü yaşadıklarını yazdı. Biz de açıkçası üzüldük. Buradan yaptığımız girişimler de sonuç vermedi. Bu durumda yarışma maalesef geçen yıl olduğu gibi yine Türkiye'siz yapılacak" dedi.

        "ZİYARET AMAÇLI EVRAKLAR İSTENDİ"

        Konsolosluğun normal ziyaret amaçlı vize evrakları istediği Tüzel, "Uygulanan bürokrasi engeli aslında Türkiye'ye yapılan bir haksızlıktır" dedi. Gala Gecesi Almanya'daki kadroya dahil olup ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak istediğini belirten Sezgi Tüzel, "Daha önce Almanya'ya ziyarette bulundum. Giriş çıkış için hiçbir problemim yok. Ancak bu bürokratik çarkın sebebini anlayabilmiş değilim. Almanya'nın İzmir Konsolosluğu yetkilileri, kendi ülkelerinde düzenlenen uluslararası bir organizasyonun davetini kabul etmiyorlar ve bizi normal turist muamelesine tabi tutuyorlar" dedi.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa