Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Macaristan'dan AB Komisyonu'na tepki

        Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto, Macar Haber Ajansına (MTI) yaptığı açıklamada, Avramopulos'un, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu görüşmelerinde katıldığı bir panelde, AB üyesi ülkelere, mültecilerin dağıtılması için verdikleri sözlerini yerine getirmeleri çağrısında bulunmasına tepki gösterdi.

        AA'nın haberine göre, Avramopulos'un AB adına açıklama yapmasının kabul edilmez olduğunu, çünkü bazı üye ülkelerin mültecilerin dağıtılması konusuna karşı çıktığını öne süren Szijjarto, ''Avrupa Komisyonu Avrupa uluslarının iradesinin tersine hareket ediyor.'' dedi.

        Polonya, Çekya, Macaristan ve Slovakya'nın oluşturduğu Vişegrad Grubu ülkelerinin (V4) yanı sıra bazı AB ülkelerinin göçe karşı çıktığını savunan Szijjarto, ''Ne Macaristan, ne Vişegrad Grubu ülkeleri ne de başka bir Avrupa ülkesi göçü yasal hale getirmek istemiyor. AB Komisyonunun zorlamasına rağmen birçok AB üyesi göçmen ülke olmak istemiyor.'' diye konuştu.

        Szijjarto ayrıca, ülkesinin BM'nin göçü küresel çapta düzenlemeyi amaçlayan sürecini de desteklemediğini hatırlattı.

        Avramopulos katıldığı panelde, AB'nin, BM'nin hazırladığı göçmen paketi desteklediğini belirterek, AB üyesi ülkelere mültecilerin kabulü için verdikleri sözleri yerine getirmeleri çağrısında bulunmuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa