Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser Lösemi hastası Evrim Çelik ilik nakli bekliyor!

        İstanbul'da yaşayan 22 yaşındaki Evrim Çelik'e dört yıl önce lösemi (kan kanseri) teşhisi konuldu. Evrim, gördüğü tedaviler sonucunda kanseri yendi. Rutin kontrolleri yapılan genç kız,3.5 yıl sonra acı gerçekle karşılaştı. Evrim, 8 ay önce hastalığının nüksettiğini öğrendi, hemen tedavisine başlandı.

        2-3 HAFTA İÇERİSİNDE NAKİL OLMAK ZORUNDA

        Evrim Çelik'e, iki ay önce erkek kardeşi Umut Çayan Çelik (20)'tenkemik iliği nakli yapıldı. Ancak çarşamba günü, kardeşinden yapılan yarı uyumlu nakilden olumsuz cevap geldi. Gerçekleştirilen yarı uyumlu ilik naklinin tutmaması üzerine kemoterapiye başlandı. Ancak Evrim'inhayata tutunabilmek için en geç 2-3 hafta içerisinde ilik nakliolması gerekiyor.

        "SADECE 5 DAKİKA AYIRARAK BİR İNSANIN HAYATINI KURTARMAK BİR MUCİZE"

        Şu an kemoterapi tedavisi almaya başlayan ve sağlığına kavuşabilmek için yüzde 100 uyumlu donör bulunması gerektiğini vurgulayan Çelik, insanlara donör olmaları çağrısında bulunarak, şu sözleri söyledi: "Sadece 5 dakika ayırarak bir insanın hayatını kurtarmak bir mucize bence... İnsanlardan duyarlı olmasını istiyoruz. Verilen her iliğin bir hastaya gitmesi umuduyla..."

        HAYATA ATILMAYI BEKLERKEN...

        Bilgisayar programcılığı bölümü okuduğu üniversiteyi bu yıl bitirdiğini söyleyenEvrim Çelik, hayata atılmayı planlarken, kanserin nüksettiğini öğrendiğini ve okulu bitirir bitirmez soluğu hastanede aldığını söyledi.

        Donör olmak isteyenler, en yakın Kızılay merkezine başvurabilirler...

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa