Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 LGS tercih sonuçları hangi tarihte? MEB açıkladı...

        Liselere Geçiş Sınavına giren öğrenciler tercihlerini yaptılar ve sonuçların açıklanacağı günü merak ediyorlar. Daha önce MEB tercih sonuçlarınınmeb.gov.tr ve /eokul.meb.gov.tr adreslerinden açıklanacağını duyurmuştu. Peki Liseye Geçiş Sınavı tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı tarih...

        2018 LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        MEB tarafından yapılan açıklamaya göre LGS yerleştirme sonuçları, 30 Temmuz’da açıklanacak. 6-10 Ağustos´ta birinci, 13-17 Ağustos’ta ikinci, 27-31 Ağustos’ta üçüncü, 3-6 Eylül’de dördüncü nakil tercih başvuruları yapılacak. 10-14 Eylül’de yatılılık başvuruları okul ve kurumlarca alınacak.

        REKLAM

        2018 LGS TERCİH SONUÇLARINA NEREDEN BAKILACAK?

        Yerleştirme sonuçları, 30 Temmuz 2018 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve https://eokul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir. Öğrenciler, TC kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere sonuç belgesi gönderilmeyecektir. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 20/B Maddesi hükmü uyarınca yerleştirme sonuçlarına ilişkin 10 günlük dava açma süresi, sonuçların ilan edildiği tarihi izleyen günden itibaren başlar ve sonuçlara yapılacak itiraz başvuruları, işlemeye başlayan dava açma süresini etkilemez.

        LGS'DE BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

        Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) ilk yüzde 10'luk dilime girerek büyük başarı sağlayan Gaziosmanpaşalı öğrenciler ödüllendirildi.

        TEOG yerine gelen ve bu yıl ilk defa uygulanan Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) ilk yüzde 10'luk dilime girerek büyük başarı sağlayan öğrenciler Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından ödüllendirildi. Gaziosmanpaşa Belediye binasında gerçekleşen törene Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta,LGS’de önemli başarı sağlayan 19 bilgi evi öğrencisi ve aileleri katıldı. Törende öğrenciler, başarıya ulaşmak için düzenli çalışmanın önemine dikkat çekti. Başkan Usta da öğrencileri tebrik ederek tablet hediye etti. Velilerin bilgi evlerinde verilen eğitim noktasındaki önerilerini dinleyen Başkan Usta, öğrencilerin eğitim noktasında her daim yanında olduklarını ifade etti.

        Yapmaya çalıştığımız çocuklarımızın ufkunu açmak

        Ödüllerin teşvik niteliği taşıdığını başarılı öğrencilerin Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıdığını ifa eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Çocukların bu başarılarını görmek bizi mutlu ediyor, her geçen yıl bu başarı grafiğini arttırmaları da bize heyecan katıyor. Bilgi evlerimiz bünyesinde destek olduğumuz çocuklarımızdan 30 tanesi ilk dilimine giren başarılı öğrencilerimize bugün burada hem takdir hem ödül vermiş olduk. Bizim yapmaya çalıştığımız çocuklarımızın ufkunu açmak, onların yetişmesine katkı sağlamak, onlarla birlikte ülkemizin geleceğini inşa etmek ve katkı sağlamak” ifadelerini kullandı.

        Her şeyi bıraktım sınava yöneldim

        Sınav sistemi değiştiği için sınav öncesi büyük bir tedirginlik yaşadığını ifade eden veLGS’de yüzde 1,86 derece ile önemli başarı elde eden Sudenur Köse, “Benim için süreç zordu, her şeyi bıraktım sınava yöneldim. Test çözdüm, bilgi evlerinde tekrar yaptım. Belediye Başkanının bu şekilde öğrencilere motivasyon sağladığını düşünüyorum, iyi oluyor. Onların başarıya yönelmesini sağlıyor” dedi.

        Sınav sisteminin değişmesinden dolayı hazırlanmak biraz zor oldu

        Sınav için çok çalıştığını, daha iyi bir sonuç beklediğini dile getiren Osman Değirmenci, “Yüzde 2’ye girdim hazırlanmak zor oldu biraz sınav sisteminin değişmesinden dolayı 1 sene düzenli olarak çalıştım. Son bir ayda da tempoyu arttırdım günde 300 soru çözerek başarıya ulaştım.LGSilk defa olduğu için biraz tedirgin oldum. Bundan daha fazlasını bekliyordum doğrusunu söylemek gerekirse ama sınav sisteminden dolayı böyle oldu. Anadolu lisesine gitmek istiyorum ileride de doktor olmak istiyorum” diye konuştu.

        Haberi Hazırlayan: Ümit Gündoğdu
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa