Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LGS Mart ayı örnek sorular yayımlandı mı? 2020 LGS Şubat ayı sayısal - sözel örnek soru kitapçığı

        2020 LGSMart ayı örnek soruları yayımlandı mı? sorusu sınava hazırlanan öğrencilerin gündeminde. MEB'in resmi internet sitesi üzerinden her ay LGS örnek soru kitapçıkları erişime açılıyor. Örnek soru kitapçığında, sayısal ve sözel testlerde sorulacak soru sayısının yarısı kadar örnek soruya yer veriliyor. Sayısal ve Sözel olarak ikiye ayrılan örnek testte 20 sayısal, 25 sözel olmak üzere 45 soru bulunuyor. LGS örnek soru kitapçığı ile ilgili ayrıntılar haberimizde...

        LGS MART AYI ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI YAYIMLANDI MI?

        Her ay yayımlanan LGS örnek soru kitapçığı, Mart ayı için henüz yayımlandı. Tüm dünyada etkili olan koronavirüs nedeniyleLGS sınavının da ertelenmesi gündeme gelmiş ancak henüz kesin bir adım atılmadı. Eğitimde ciddi bir seferberlik ilan edilerek dersler EBA üzerinden uzaktan eğitim olarak veriliyor. LGS örnek soru kitapçığının bu nedenle henüz yayımlanmadığı düşünülüyor.

        ŞUBAT AYI ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI -2020 LGS

        LGS için en son Şubat ayı örnek soru kitapçığı yayımlanmıştı.

        ŞUBAT AYI ÖRNEK KİTAPÇIK SAYISAL ŞUBAT AYI ÖRNEK KİTAPÇIK SÖZEL
        REKLAM

        LGS SINAVI NE ZAMAN 2020

        Milyonlarca öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek olan 2020 LGS sınavı 7 Haziran'da yapılacak. Sınavda başarılı olan öğrenciler puanlamalara göre istediği okulu tercih edebilecek.

        LGS SORU DAĞILIMI

        “Sözel Bölüm” ve “Sayısal Bölüm” olarak iki ayrı kitapçık ve iki ayrı optik cevap formu ile iki oturumda gerçekleştirilecek sınav, 75+60 = 135 dakika sürecek. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru yer alacak.

        Türkçe 20 Matematik 20
        T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 Fen Bilimleri 20
        Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10
        Yabancı Dil 10
        TOPLAM 50 TOPLAM 40
        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa