Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Lavrov ile Pompeo, Suriye ile Kuzey Kore'yi görüştü

        Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABDDışişleri Bakanı Mike Pompeo telefonda Suriye ile Kuzey Kore meselelerini görüştü.

        Rusya ve ABD Dışişleri Bakanları, olası siyasi meseleleri konuşmak üzere bir tarih belirleme üzerine de görüştüler.

        Mike Pompeo'nun, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile görüşmesinden hemen önce Kim ile görüştüğü açıklanmış, bu açıklamanın ardından Serye Lavrov da Kuzey Kore'ye giderek, hem Koreli mevkidaşı hem de Kuzey Kore lideriyle görüşerek, Rusya'ya davet etmişti.

        RUSYA VE GÜNEY KORE ÜÇLÜ PROJELERİ GÖRÜŞECEK

        RusyaDışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre,RusyaDevlet Başkanı Vladimir Putin ile Güney Kore lideri Moon Jae-in, üçlü projeleri görüşecek.

        REKLAM

        RusyaDışişleri Bakan Yardımcısı İgor Morgulov,RusyaDevlet Başkanı Vladimir Putin ile Güney Kore lideri Moon Jae-in’in Moskova’da gerçekleştireceği görüşmede Kuzey Kore ile üçlü projeleri değerlendirileceğini ifade etti. Rus diplomat, Kore Yarımadası'ndaki askeri tatbikatlara son verilmesine ilişkin, "Bu tatbikatların iptal edilmesini her zaman memnuniyetle karşıladık. Bunu doğru bir adım olarak görüyoruz" dedi.

        Güney Kore lideri Moon Jae-in, Putin’in daveti üzerine 21-23 Haziran tarihleri arasındaRusya’ya resmi ziyaret düzenleyecek. Moon Jae-in, 23 Haziran'da Rostov-on-Don Stadı'nda oynanacak Güney Kore-Meksika Dünya Kupası maçına katılacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa