Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KYK'dan burs alan öğrencilere önemli uyarı! 2018 KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlıyor?

        KYK burs ve kredi başvuruları, üniversiteye yeni başlayan öğrenciler tarafından heyecanla bekleniyor. Öğrencilerin gözü kulağı KYK'dan gelecek haberde. Bu arada KYK daha önce burs alan öğrenciler için çok önemli bir uyarı paylaştı. Burs alan öğrencilerin başarı durumlarına göre, KYK bursları krediye çevrilebilir. KYK'dan gelen açıklamanın detayları ile KYK burs ve kredi başvurularına dair detaylar haberimizde.

        KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        KYK burs ve kredi başvuruları henüz başlamadı. Gözler KYK'dan gelecek açıklamaya çevrildi. KYK tarafından geçtiğimiz gün yapılan duyuruda, burs ve kredi başvurularının üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerinin tamamlanmasından sonra başlayacağı bildirildi.

        REKLAM

        KYK'DAN BURS ALAN ÖĞRENCİLERE ÇOK ÖNEMLİ UYARI

        KYK, burs alan öğrencilerin başarı durumlarına göre bursların krediye çevrilmesiyle ilgili olarak uyarıda bulundu. Burs alan öğrencilerin not ortalaması 4'lük sistem üzerinden 2 ve üzeri, 100’lük sistem üzerinden 53,33 ve üzeri olan öğrenciler ile hazırlık sınıfını geçip bir üst sınıfa başlayan öğrenciler başarılı olarak değerlendirilir ve bu öğrenciler burs almaya devam edecekler, ancak başarı durumları aksi şekilde olan öğrencilerin bursu krediye çevrilecek. İşte KYK'nın yaptığı o açıklama:

        "Kurumumuzdan burs alan öğrencilerin başarı durumları YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden sorgulanmaktadır. Not ortalaması 4'lük sistem üzerinden 2 ve üzeri, 100’lük sistem üzerinden 53,33 ve üzeri olan öğrenciler ile hazırlık sınıfını geçip bir üst sınıfa başlayan öğrenciler başarılı olarak değerlendirilir ve bu öğrenciler burs almaya devam eder.

        REKLAM

        Not ortalaması bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu, ekim ayından itibaren öğrenim kredisine dönüştürülecektir. Öğrencilere, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar öğrenim kredisi ödenecektir. Öğrenim kredisi almak istemeyen öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile başvuru yaparak burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemi yapabilecektir.

        Bursunun öğrenim kredisine dönüşüp dönüşmediğini kontrol etmek isteyen öğrenciler, durumlarını ekim ayı itibarıyla e-Devlet’teki Burs/Kredi Sorgu alanından ya da Ziraat Bankası ATM’lerinden öğrenebilecektir.

        YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi’nde not ortalamasında yanlışlık olduğunu düşünen öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleri ile görüşmesi gerekmektedir."

        KYK'NIN GÜNCEL DUYURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

        KREDİ VE BURS MİKTARI DEĞİŞTİ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan kredi ve burs miktarı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kredi burs miktarını gelecek yıldan itibaren artıracağız. Burs miktarını lisansta 500 lira, yüksek lisans 1000, doktorada 1500 liraya yükselttik." dedi.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa