Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 KYK burs sonuçları için son açıklama

        KYK sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu bu sene ilk kez KYK'dan burs ya da kredi almak için başvuru yapmış öğrenciler tarafından soruluyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2020 KYK ödemelerine zam yapılacağını haberini verdiği burs ve kredi sonuçları için gözler KYK'ya çevrilmiş durumda. KYK burs ve kredi başvurularıyla ilgili son gelişmeler haberimizde.

        KYK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        KYK burs ve kredi başvuruları 21 Ekim'de sona ermişti. Öğrencilerin beklediği haber bugün geldi. KYK burs ve kredi sonuçları henüz açıklanmadı. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi gelir gelmez detaylar haberimizde yer alacak.

        KYK SONUÇLARI BURADA AÇIKLANACAK

        KYK SONUÇLARI İÇİN SON AÇIKLAMA

        KYK'nın resmi Twitter adresinden geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapıldı ve "Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüz tarafından 15-21 Ekim tarihleri arasında alınan burs/kredi başvuruları için değerlendirme süreci devam etmektedir. Sürecin ardından sonuçlar http://yurtkur.gsb.gov.tr resmi sitemizden ve resmi sosyal medya hesaplarımızdan duyurulacaktır." denildi.

        REKLAM

        KYK BURS VE KREDİSİNE KADAR?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde KYK burs ve kredi ödemelerine 2020 yılı itibari ile zam yapılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugünden 3 Kasım 2002 tarihine kadar geri gittiğimizde istiklal ve istikbal davamızın kalkınma, büyüme, yatırım ve refah mücadelemizi de ihmal etmedik. Hükümete geldiğimizde ülkemizi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet sütunları üzerinde yükselteceğimizin sözünü vermiştik. Eğitim harcamalarımız hep ilk sırada yer aldı. Eski dönemin vesayet ürünü kesintisiz eğitim ürününü bir kenara bırakarak 12 yıllık kademeli zorunlu eğitime geçtik. Katsayı engeli başta olmak üzere antidemokratik uygulamalara son verdik. Meslek liseleri ve imam hatip okullarını cazip hale getirdik. Üniversite öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. 2020 Ocak itibariyle lisans öğrencilerimizin bursu 500 liradan 550 liraya çıkıyor. Bu rakam biz hükümete geldiğimizde 45 liraydı. Yüksek lisansta 1100 lira, doktorada 1600 lira olarak uygulanacak" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        KYK BURS/KREDİ ALACAK ÖĞRENCİLERİN ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

        KYK'nın burs ve kredi ödemeleri Aralık ayında ilk kez yapılıyor. İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

        İLK DEFA BURS/KREDİ ALACAK ÖĞRENCİLERİN TAAHHÜTNAMELERİNİ NASIL VE NE ZAMAN DÜZENLEMELERİ GEREKMEKTEDİR?

        Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinden ilan edilmektedir. Burs veya kredi tahsis edilen 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak e-devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-devlet şifreleri ile 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilir.

        REKLAM

        Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere burs veya kredi verilmeyecek olup ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

        ÖNCELİKLİ OLARAK BURS VERİLECEK ÖĞRENCİLER KİMLER?

        - Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)

        - Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)

        - Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,

        - Anne ve babası vefat etmiş olanlar,

        - Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,

        - Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,

        - Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa