Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Bekleyiş sona eriyor!

        Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere tanınan burs/kredi imkanı için başvurularını gerçekleştiren öğrenciler, sonuçların açıklanacağı tarihi heyecanla beklemeye başladı. Burs sonuçlarının uzunca bir süredir açıklanmaması öğrencileri gittikçe meraklandırdı. Peki KYK burs sonuçları için bekleyiş ne zaman sona erecek? KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KYK burs sonuçlarına dair tüm detaylar.

        KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından her yıl binlerce öğrenciye verilen burs/kredi imkanından yararlanmak isteyen öğrenciler, başvurularını gerçekleştirmiş ve sonuçlar için bekleyişe geçmişti. Sonuçların açıklanacağı tarihi bilmeyen öğrenciler, internet üzerinde sık sık "KYK burs sonuçları" aramasını yapıyor.

        KYK burs sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı. Bu nedenle öğrenciler de uzun bir süredir bekleyişini sürdürdürüğü KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. KYK'nın Twitter adresine sonuçların ne zaman açıklanacağı ile ilgili soru yönelten öğrencilere "Burs-Kredi başvuru sonuçları ilerleyen günlerde açıklanacak olup; duyurulardan haberdar olmak için http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresimizi takip etmeye devam ediniz. İyi günler dileriz." cevabı veriliyor.

        KYK BURS SONUÇLARI EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        Öğrenciler de sonuçların açıklanması için sosyal medya siteleri üzerinden KYK'nın resmi sayfalarına sürekli sonuçların açıklanmasına yönelik mesajlar gönderiyor.

        KYK TAAHHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

        KYK burs sonuçları için bekleyişte olan binlerce üniversite öğrencisi, sonuçların açıklanmasının ardından kazandıkları burs/kredi için taahhütname onayı verecek ve böylece kazandığı bursu/krediyi almaya başlayacak. Peki KYK taahhütname onayı nasıl yapılır?

        KYK taahhütname onayı için ilk olarak öğrencinin e-Devlet sistemine giriş yapması gerekiyor. Ardından taahhütname onaylama ekranı üzerinden kazanılan burs/kredi onaylaması yapılmalıdır. Burs/kredi kazanan bir öğrenci taahhütname onayı yapmadığı takdirde ödeme alamaz.

        2018 KYK BURS/KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

        KYK burs sonuçları için heyecanla bekleyişini sürdüren öğrenciler, yapılacak olan ödemeleri de araştırıyor. "KYK burs ücretleri" aramasını yapan öğrenciler, 2018 yılında ne kadar ödeme yapılacağını araştırıyor.

        REKLAM

        Yapılan açıklamaya göre, lisans ve önlisans öğrencileri bu yıl 470 TL KYK burs/kredi ödemesi alacak. Öte yandan yüksek lisans öğrencileri 940 TL ve doktora öğrencileri 1410 TL burs/kredi ödemesi alacak.

        Geçtiğimiz yıllara bakıldığında ise 2014 yılında 300 TL, 2015 yılında 330 TL, 2016 yılında 400 TL ve 2017 yılında 425 TL burs ödemesi yapıldı.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa