Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya İl Müftüğü, gençleri zararlı alışkanlıklardan alıkoymak, nezih ve temiz mekanlarda ders çalışıp vakit geçirmeleri için Diyanet Gençlik Merkezi tören ile hizmete açıldı.

        Kütahya Vahit Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi alt katında bulunan Kütahya İl Müftülüğüne bağlı Diyanet Gençlik Merkezi’nde açılış konuşması yapan Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, “Bu mekan gençlerimiz için güvenli, temiz, nezih bir mekan. Bu mekanda gençlerimiz derslerini çalışabilecek, kitap okuyacak, oyun alanlarında vakit geçirebilecekler. Geleceğe, istikbale güvenle bakacaksak gençlere yatırım yapmalıyız. Gençliğini ihmal eden bir toplum geleceğine güvenle bakamaz” dedi.

        Gençlerin, Diyanet Gençlik Merkezi’nde dini doğru kaynağından öğrenerek doğru kararlar alacağını vurgulayan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı “Gençlik, kötü alanlara savrulmaması için elinden tutulması gereken bir zaman dilimi insan hayatı içerisinde. Bu bakımdan ‘Hayat boşluk kabul etmez’ sözünden hareketle mutlaka korunması lazım. Bu tür gençlik merkezleri gençlerimizin kendilerine zarar getirecek alanlarda vakit geçirmelerini önleyecektir. Burada çok güzel çalışmalar yapılacak ve gençlerimiz burada aldıkları eğitimle kendi kötü emellerine alet etmek isteyenlerin ağına düşmeyecekler.” ifadelerini kullandı.

        Diyanet Gençlik Merkezi’nin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Dr. Ömer Toraman ise “Diyanet İşleri Başkanlığı, milletimizin itimat ettiği, güvendiği bir teşkilat. Din, hayatın her alanını kapsıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı da bu manada toplumun her kesimi ve her yaş gruplarına hitap etmek için elinden gelen gayreti gösteriyor. O hizmetlerden biri de bugün açılışını yaptığımız Diyanet Gençlik Merkezi. Mekanı renklendiren, şereflendiren, değerlendiren insanlardır. Dolayısıyla bu mekanı ne kadar çok gencimiz ziyaret eder, istifade ederse amacına o kadar ulaşmış olur. İnşallah burada güzel hizmetler olacak, güzel dostluklar oluşacak, bilgiler artırılacak. İnşallah bu gençlerimiz için de bir rehber, bir yol gösterici olacak.” şeklide konuştu.

        Gediz İlçe Müftüsü Nurullah Koçhan’ın dua etmesinin ardından protokol açılış kurdelesini kesti. Ziyaretçiler Diyanet Gençlik Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa