Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'nın Emet ilçesinde araç çarpması sonucu bacağından yaralanan 2 aylık yavru köpek, tedavi için Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) Genel Başkanı Yasin Yılmaz tarafından İstanbul'a götürüldü.

        Yaklaşık 15 gün önce bir araç tarafından çarpıldığı belirtilen ayağında kırık ve ağır yara bulunan yavru köpek ilk olarak Emet ilçesinde Veteriner Hüseyin Özer tarafından muayene edildi. Yapılan muayene sonucu yavru köpeğin Emet'te tedavi edilemeyeceği anlaşıldı. Bunun üzerine hayvansever Elif Yıldız Nasuhoğlu tarafından 'SOHAYKO' Genel Başkanı Yasin Yılmaz'a bilgi verildi. Köpek, Yılmaz tarafından özel bir araçla İstanbul'a götürüldü.

        Yavru köpeğin tedavi edilmek üzere İstanbul'a götürdüklerini belirten Yasin Yılmaz, ''Yavru köpeğimiz kliniğe yatacak. bacağının durumu kontrol edilecek. kurtarılabilirse bacağı kurtarılacak. Eğer kurtarılamazsa ampüte olacağını düşünüyoruz. Öncelikle bir an evvel kliniğe gitmesi gerekiyor'' dedi.

        ''Hayvan sevmeyen insan sevemez''

        Yavu köpeğin 15 gün önce bir araç tarafından çarpılarak yaralandığını belirten Mehmet Hacıoğlu, ''Bana arkadaşlarım köpeği teslim edeli 3 gün oldu. Ben baktım durumu ağır. Ağır olunca hayvansever olduğunu bildiğim Elif hanıma haber verdim. Elif hanım sağolsun bana yadımcı oldu. Allah razı olsun. İstanbul'dan Yasin bey geldi ve hemen tedaviye başladı.Ben şunu söylemek istiyorum. Sokak hayvanlarına sahip çıkalım. hayvan sevmeyen insan sevemez diyorum" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa