Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Bölge Müdürlüğü, 2017 yılı geçici verilerine göre, Kütahya’da toplam örtüaltı tarım alanı miktarı bir önceki yıla göre yüzde 3,9 azalış göstererek 567 dekara düştüğünü açıkladı.

        TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Akyol, yaptığı açıklamada, Kütahya’da 2016 yılında 590 dekar olan toplam örtüaltı tarım alanı miktarının 2017 yılı geçici verilerine göre bir önceki yıla göre yüzde 3,9 azalış göstererek 567 dekar olarak gerçekleştiğini belirtti.

        Akyol,” Kütahya ili bu değer ile en fazla toplam örtüaltı tarım alanına sahip Türkiye’de 28., Ege Bölgesi illeri arasında sonuncu il konumundadır. 2017 yılı geçici verilerine göre Kütahya’daki örtüaltı tarım alanlarının yüzde 81,0’ını (459 dekar) plastik sera alanı, yüzde 16,6’sını (94 dekar) yüksek tünel alanı, yüzde 1,6’sını (9 dekar) alçak tünel ve yüzde 0,9’unu (5 dekar) cam sera oluşturmaktadır.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa