Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'nın Şaphane ilçesinde 60 ve 65 yaşındaki iki kadının öğrenme azmi, tüm ilçeye örmek oluyor.

        Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ve 15 kursiyerin eğitim gördüğü çorap örücülüğü kursunda eğitim gören 60 ve 65 yaşındaki 2 bayan kursiyer öğrenme azimleriyle dikkat çekerken, yapılan ürünleri kontrol eder duruma gelerek kursu başarıyla bitirme aşamasına geldiler. Tüm çalışanların ürettiği çorapları sadece ki yaşlı kadın kursiyer kontrol ederken, daha önce hiç eğitim lamadan 1 ay gibi kısa sürede bu duruma gelip, aile bütçeleri için para kazanmaları takdirle karşılanıyor. Kadın kursiyerler yaptıkları açıklamalarda, ''Evletlarımız var hatta torunlarımız var. Öğrenmenin, üretmenin ve çalışmanın yaşı yoktur. Burada İşkur vasıtasıyla ve Şaphane Halk Eğitim Müdürlüğü'nün sağladığı imkanlarla çalışıyoruz. İlk defa böyle bir ortamda çalışıyoruz. Güzel arkadaşlıklar ediniyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz'' dediler.

        İşkur Kütahya İl Müdürü Kamil Uçan'a teşekkür ettiğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fuat Bayri, '' Kursyerlerimizi tebrik etmek istiyorum. yaptıkları iş el emeği göz nuru isteyen ve sabır isteyen bir iş. Onları medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Amacımız kadın istihdamını artırıcı çalışmalar yapmak. Sayın Valimiz Ahmet Hamdi Nayir'in de toplantılarda bizden istediği bu. Bu amaçla yola çıktık. Makina ekipmanı ile ilgili sorunumuzu firma ile görüştük ve ücretsiz tahsis ettik. Yer konusunda Şaphane Belediyemiz destek oldu ve böyle bir atölyeye sahip olduk'' dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa