Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya’nın termal ilçesi Simav’ın Gölcük Yörük Yaylası'na, Türkiye’nin bir çok ilinden 50 karavan geldi. Simav Belediyesi tarafından karavan turizmi için özel bir alanın hazırlandığı yaylada karavancıların 9 gün kamp yapacakları bildirildi.

        Türkiye'nin dört bir yanından Simav’ın bin 450 rakımlı Gölcük Yörük Yaylası'na gelen karavancılar, burada 9 gün kamp yapacak. Gölcük Yörük Yaylası'na İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Tunceli, Mersin, Antalya ve Fransa’dan 50 karavancının geldiği ve bu turizm alanının geliştirilmesi ile ilgili proje hazırlandığı, Simav Belediye Başkanlığı ile işbirliği yapıldığı bildirildi.

        İzmir Kamp Karavan Derneği Başkanı Diş Doktoru Atifet Yücel, “Doğal bir ortam olan Gölcük’te, yeşil Simavımızda, hem ülkemize yeni bir kamp kazandırmanın gururunu yaşıyorum, hem memleketime ekonomik ve sosyal ve kültürel anlamda katkıda bulunmanın keyfini yaşıyorum, çok mutluyum” dedi.

        Antalya Kamp Karavan Derneği üyesi Selahattin Kumlu, “Buraya geldiğimiz için çok mutluyum. Burası gerçekten karavan turizmi ve buna benzer doğa sporları için, son derece iyi ve geliştirilebilecek bir yer. Türkiye’nin tanıtımı açısından da önemli bir yer olduğunu düşünüyorum. Karavancılar özgür insanlardır, özgür olayım dolaşayım, doğayı ve tarihi değerleri,yapıtları göreyim diyen insanlardır” diye konuştu.

        93 üyesi bulunan Antalya Kamp Karavan Derneği Başkanı Leyla Özdağ, İzmir Kamp Karavan Derneği’nin Simavlı üyeleri tarafından davet edildiklerini ve keyifli bir kamp yaptıklarını ifade etti. Özdağ, “Etkinliğin amacı Simav’ı tanıtmaktı. Bunun yanı sıra bizim de bu destinasyonu tanımamız, hem de ülkemize kamp ve karavan turizmine bu destinasyonu kazandırmaktı amacımız. Buraya gelmekten inanılmaz keyif aldık. Simav ve termal turizmi ve doğa turizmi bize çok keyif verdi. Biz kamp ve karavan turizmini ülkeye tanıtmak ile meşgulüz. Ülkemiz bu destinasyonları hazırlarsa, yurt dışına tanıtmak ve Avrupalı turizmcilerin buraya gelmesini sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

        Karavancı Ülkü Döver, ilk karavanlarını eşinin yaptığını, daha sonra değiştirerek donanımlı bir karavana sahip olduklarını belirtti. Döver, “Çadırcılıkla başladık, ve sonra karavanla devam ettik. Evimizin önünde karavan olmayınca, kendimizi evde hapis hissediyoruz, bu kadar seviyoruz” ifadelerini kullandı.

        Karavan turizmi için İzmir’den Gölcük Yaylası'na gelen Erdoğan Tezcan, “Biz şu anda termal şehir Simav’ın Eynal kaplıcalarına 12 kilometre uzağında bulunan Gölcük krater gölü ve tabiat parkındaki muhteşem bir doğa içindeyiz. Türkiye’deki tüm karavancı ve çadırcı dostlarımızın, kamp ve doğa hayatını seven dostlarımızın, buraları mutlaka görmeleri gerektiğine inanıyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa