Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'nın Emet ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılında Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen motor tutkunları kaymakamlık tarafından düzenlenen 40 kilometrelik tarihi motor gezisi yaptılar.

        3 Eylül Emet'in kurtuluşu etkinlikleri kapsamında düzenlenen tarihi motor gezisi Emet Kaymakamlığı önünde düzenlenen törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Kaymakam Hasan Işık, ''Sevgili gençler hepinizi saygı ile selamlıyorum. Bugün 3 Eylül. 3 Eylül Gazi Mustafa Kemal'in, Gazi ordusunun, Gazi Emetimize intikal ettiği gündür. Bugün Emet'in, birliğinin bağımsızlığının perçinlendiği gündür. Emet'in bağımsızlığına giden yolda, Emet halkının yiğitlerinin büyük emeği olmuştur. Biz nice savaşlar nice mücadeleler verdik ve gerek içerde gerek dışarda ülkemizin bütünlüğü için vanını feda eden gözünü kırpmadan hayatını veren şehitlerimizi yad ediyoruz. Ruhları şad olsun. Bizlerin mücadelesi ve siz değerli Doktor Fazıl'ın torunlarının mücadelesi ilelebet devam edecektir. Muharebe meydanlarında kazandığımız savaşları şimdi dolarla, dövizle verdikleri savaşa karşıda da kazanmak zorundayız. Bu organizasyona, motor turuna katılan herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

        Daha sonra Kaymakam Çiçek, Belediye Başkanı Mustafa Koca tarafından motor gezisine katılan tüm sürücülere bayrak dağıtıldı. Hükümet konağı önünde başlayan gezi, ilk olarak tarihi Eğrigöz köyüne yapıldı. Eğrigöz köyünde motorculara, 3 medeniyetin izlerini taşıyan tarihi çeşme, selçulu döneminden kalma yıkık minare ve tarihi hamam ile ilgili Ecdat derneği Başkanı Ali Duyan tarafından bilgiler verildi. Motor turu Eğrigöz köyü ile Günlüce köyü arasında bulunan iki taş kanyonu ve oradan da Cevizdere şehitliğine kadar devam etti.Bölgede yaşanan savaşın detayları ve Şehit mezarları hakkında motorculara bilgiler verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa