Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Gediz Ilıca Kaplıcaları Mevkiindeki Jeotermal Kaynakları yerinde inceledi.

        Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak’ın talebi doğrultusunda, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Komisyon Üyeleri Başkanları ve İl Genel Meclisi Üyeleri Ilıca Kaplıcaları Mevkiinde Jeotermal Kaynakları yerinde incelediler.

        Yapılan incelemelere; İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, İl Genel Meclisi İmar Komisyonu Başkanı İbrahim Kılıç ve Komisyon Üyeleri, İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Yurdagül Bakkal ve Komisyon Üyeleri, İl Genel Meclisi Jeotermal ve İçme Suyu Komisyonu Başkanı Süleyman Dursun ve Komisyon Üyeleri, İl Özel İdare Ruhsat ve Denetim Müdürü Yusuf Ömür, İl Genel Meclisi Yazı İşleri Müdürü Harun Zeybek, Belediye Yapı Kontrol Müdürü Ilıca Koordinatörü Mimar Sabri Perşan katıldı.

        Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak ve Belediye Yapı Kontrol Müdürü Ilıca Koordinatörü Mimar Sabri Perşan, taleplerin gerekçeleri hakkında komisyon üyelerini bilgilendirdi.

        Başkan Muharrem Akçadurak, Belediyenin işletme ruhsatlı kuyularının bulunduğunu ve Gediz Ilıca Kaplıcaları içine alan jeotermal sahanın ruhsat sahibinin Kütahya İl Özel İdaresi olduğunu belirtti.

        Akçadurak, “Belediye olarak bu sahada Jeotermal enerjiden elektrik üretimi yapmayı hedeflediğimizden sahanın tek elden su dağıtım projesinin ve alt yapısının yapılması, sahanın yenilebilir ve sürdürülebilirliği bakımından kullanım hakkının Gediz Belediyesi’ne verilmesini talep ediyoruz” dedi.

        Yapılan incelemeler sonucu açıklama bir yapan İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Gediz Belediyesinin talebi üzerine İl Genel Meclisinin konuyu Ağustos ayı toplantısında gündeme aldığını ve konunun yerinde incelemek üzere komisyonlara havale edildiğini söyledi.

        Yılmaz,” Bunun üzerine komisyon üyeleri ile birlikte konuyu yerinde incelemek üzere Gediz’e geldik. Yapılan incelemeler sonucunda son değerlendirme Eylül ayı başındaki meclis toplantısında yapılacaktır” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa