Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'da, çocukların camiye alıştırılması, milli ve manevi bilgilerin öğretilmesi amacıyla düzenlenen Yaz Kur'an Kursları'nın kapanış programı kapsamında ‘camiçocuk buluşması’ etkinliği düzenlendi.

        Kütahya Müftülüğü tarafından Ulu Cami’de düzenlenen buluşmaya Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Arslaner, din görevlileri, Kur’an Kursları'nda eğitim gören öğrenciler ve aileleri katıldı.

        Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, çocukların geleceğin umudu olduğunu söyledi. Çocukların camiyle, ilimle buluşmasının önemine değinen Hazırlar, “Bizim medeniyetimiz öyle bir medeniyet ki çocuklara kalbimizin süruru, gözümüzün nuru gibi bakmamızı istiyor. Çocuk bizim istikbalimiz, geleceğimiz, geleceğe dair umudumuzdur. O yüzden çocukların camiyle, mabetle, kitapla, ilimle buluşması önemli. Çocuklarımızı ayrı ayrı tebrik ediyor, emek veren hocalarımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum. Camilerimiz çocuksuz kalmasın. Cenabı Hakk çocuğun cıvıltısından, neşesinden camilerimizi mahrum bırakmasın” dedi.

        Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, evlatlarını Yaz Kur'an Kursları'na gönderen aileleri tebrik ettiğini dile getirdi.

        Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin de, Ulu Cami’nin tarihi bir gün yaşadığına dikkat çekti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa