Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'nın Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan, 'Atatürk ve Dumlupınar Zafer Yürüyüşü' adıyla ilk kez bir yürüyüş etkinliği düzenleneceğini ifade etti.

        30 Ağustos Sabahı, Saat 07.00'de Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliği'nden başlayacak olan yürüyüşün Büyük Aslıhanlar Şehitliği, Dumlupınar Müzesi, Dumlupınar Anıtı ve Atatürk Evi, ve Dumlupınar Kurtuluş Parkı'ndan devam edip Saat 11.00

        Dumlupınar Şehitliği'nde sona ereceği açıklandı.

        Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan, yaptığı açıklamada, ''Yürüyüş kurtuluş savaşının cephe çarpışmalarının geçtiği, toprak, çakıllı ve bir kısmı da ormanlık alandan geçen, doğayla, aziz şehit ve gazilerimizle başbaşa olabileceğimiz, tüm vatani duyguları rahatça yaşayabileceğimiz 14 kilometrelik bir yoldur. Katılımcıların yürüyüş için spor kıyafet ve yanlarında su getirmesi uygun olandır. Yürüyüş bitiminde aziz şehit ve gazilerimizi, yiğit askerlerimizi yad etmek anısına, O gün yedikleri yemek olan mercimek çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek verilecektir'' dedi.

        Tezcan, ''Yürüyüş İle kazanmayı düşündüğümüz amacımız yok olmaya yüz tutmuş milli bilincimizi tekrar ve sonsuz diriltmek, bu toprakları kanlarıyla sulayarak vatan yapan aziz şehit ve gazilerimizin kanlarını yerde bırakmamak, şuursuzca çiğneyip geçmemek ve aziz hatıralarına sahip çıkmakdır. Çocuklarımıza, 7’den 77’ye tüm yüce Türk milletine bu vatan nasıl kazanıldı onu göstermektir'' dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa