KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

AK Parti

Adalet ve Kalkınma Partisi, 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulmuştur. Partinin resmi tüzüğüne göre kısaltması AK Parti, simgesi turuncu ve siyah renklerden oluşan ampuldür.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 317 milletvekili ile çoğunluğa sahip olan partinin Genel Başkanı Binali Yıldırım'dır. Eski Genel Başkanı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanlık görevini uzun yıllar boyunca sürdüren Recep Tayyip Erdoğan'ın 2014 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde Cumhurbaşkanı olmasının ardından genel başkanlık görevine eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu getirilmiştir.

Adalet ve Kalkınma Partisi, Ahmet Davutoğlu liderliğinde katıldığı Haziran 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde %8.96 oy kaybederek toplam oy oranında %40.87'ye gerilemiş, Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde ise tarihindeki en büyük oy sayısı olan %49.5'e ulaşmıştır.

Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanlık görevinden istifa etmesiyle, 2. Adalet ve Kalkınma Partisi Olağanüstü Kongresi'nde günümüz Başbakanı Binali Yıldırım, partinin genel başkanlık görevine seçilerek 24 Mayıs 2016 tarihinde 65. Türkiye Hükümeti'ni kurarak Başbakanlık görevine başlamıştır.

Adalet ve Kalkınma Partisi, kurulduğu günden bu yana seçimlerin tamamında birinci parti olmuş ve beş genel seçimin dördünde tek başına iktidar olmuştur.

Ak Parti Haberleri

  • AK Parti'li Şebnem Bursalı'dan 'ıstakoz' açıklaması

    Gündem, 14 Nisan 2024

    AK Parti'li Şebnem Bursalı'dan 'ıstakoz' açıklaması

    AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı tepki çeken 'ıstakoz' paylaşımına ilişkin, "30 yıllık gazeteci ve şimdi de milletvekili olarak sosyal medya paylaşımlarımda bugüne kadar yapmadığım bu hata için tüm kamuoyundan özür dilerim" ifadelerini kullandı.

  • 'İsrail'e kısıtlama' açıklaması

    Gündem, 09 Nisan 2024

    'İsrail'e kısıtlama' açıklaması

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İsrail'e karşı alınan 54 üründe ihracatı kısıtlama kararının 35 bine yakın masum katledildikten sonra alınmış son derece geç kalınmış bir karar olduğu değerlendirmesinde bulundu.

  • AK Parti'den "jakuzi" açıklaması

    Gündem, 07 Nisan 2024

    AK Parti'den "jakuzi" açıklaması

    İstanbul'da AK Parti'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin başkanlık katında bulunduğu iddia edilen jakuzi tartışması sürüyor. AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanya direktörü Necati Özkan'ın "Sancaktepe Belediyesi'nin başkanlık katındaki jakuzi" iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Sizlerden rica ediyorum, belediye binasına çıkın, bahsedilen o jakuziyi bulabilecek misiniz? Kesinlikle bulamayacaksınız. Çünkü ne öyle bir oda var, ne öyle bir jakuzi var" dedi.

    AK Parti MYK toplandı

    Gündem, 02 Nisan 2024

    AK Parti MYK toplandı

    AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yerel seçim sonuçlarını ele almak üzere olağanüstü toplandı. Toplantı saat 15.00'te başladı.

    Emekliler seçimi ne kadar etkiledi?

    Sosyal Güvenlik, 02 Nisan 2024

    Emekliler seçimi ne kadar etkiledi?

    Yerel seçimlerde emeklilerin etkisinin olduğu çok tartışılıyor. Türkiye’de 37 ilde emeklilerin o ildeki toplam nüfus içindeki payı yüzde 20 ve üzerinde, 6 ilde ise yüzde 19-20 arasında yer alıyor. AK Parti’den CHP’ye geçen 10 kentten 7’sinde, MHP’den CHP’ye geçen 5 kentin de tamamında emekliler il nüfusunun yüzde 20’den fazlasını oluşturuyor. MHP'den CHP’ye geçen Bartın'da 71 bin 233 seçmene karşılık 56 bin 426 emekli bulunuyor. Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberi

  • AK Parti MYK yarın toplanıyor

    Gündem, 01 Nisan 2024

    AK Parti MYK yarın toplanıyor

    AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yerel seçim sonuçlarını ele almak üzere yarın olağanüstü toplanacak.

  • AK Parti'den son dakika anketine tepki

    Seçim, 31 Mart 2024

    AK Parti'den son dakika anketine tepki

    Türkiye genelinde saat 17.00 itibarıyla tüm yurtta oy verme işlemi sona erdi ve oyların sayımına geçildi. Ancak oy verme işlemleri devam ederken, seçim sonuçlarına yönelik yayımlanan bir anket tepki çekti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, oy verme işleminin bitimine kısa süre kala yayınlanan anketlerin hiçbir bilimsel geçerliliğinin ve güvenliğinin olmadığını belirtti.

  • AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda seçim sonucu hazırlığı

    Seçim, 31 Mart 2024

    AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda seçim sonucu hazırlığı

    AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda, seçim sonuçlarının duyurulmaya başlanması öncesi son hazırlıklar tamamlandı. İl başkanlığı binası önünde, seçim sonucuna ilişkin konuşma yapılabilmesi için platform kuruldu.

    "2 milyon aktif kişiyle sahada olacağız"

    Gündem, 29 Mart 2024

    "2 milyon aktif kişiyle sahada olacağız"

    AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim sonuçlarının çok hızlı bir şekilde alınacağını söyledi. AK Parti’nin 2 milyon aktif kişiyle sahada olacağını anlatan Yavuz, "Seçim günü çok önemli, akşamı da çok önemli. Onun için gözünüz kulağınız bizde olsun." dedi.

    CHP'li başkan adayı AK Parti'ye geçti

    Gündem, 28 Mart 2024

    CHP'li başkan adayı AK Parti'ye geçti

    31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere 3 gün kala Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa haberi geldi. CHP'nin Bitlis Belediye Başkan adayı Selim Soyugüzel, partisinden istifa ederek AK Parti'ye katıldı.

  • Milletvekilinden hayat kurtaran müdahale

    Gündem, 27 Mart 2024

    Milletvekilinden hayat kurtaran müdahale

    Elazığ'da nefes borusuna şeker kaçan çocuk, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş tarafından Heimlich manevrasıyla kurtarıldı. Keleş'in küçük çocuğa müdahalesi kameraya yansıdı

  • Meclis üyeliği açıklaması

    Magazin, 21 Şubat 2024

    Meclis üyeliği açıklaması

    İzmir'in Bergama ilçesinde yaşayan klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici, aynı ilçeden AK Parti tarafından birinci sıra meclis üyesi adayı olarak gösterildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Şenlendirici; "Herhangi bir siyasi partiye üyeliğim olmadığının bilinmesini isterim. Kültür Sanat ve Müzik Elçisi olma misyonu ile kabul ettim" ifadelerini kullandı

  • AK Parti ve BBP heyetleri bir araya geldi

    Gündem, 13 Şubat 2024

    AK Parti ve BBP heyetleri bir araya geldi

    AK Parti ve Büyük Birlik Partisi (BBP) heyetleri, AK Parti Genel Merkezinde bir araya geldi

    AK Parti seçim çalışması sırasında düzenlenen saldırıda yeni görüntü!

    Gündem, 11 Şubat 2024

    AK Parti seçim çalışması sırasında düzenlenen saldırıda yeni görüntü!

    İstanbul'da AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıda yeni görüntüler ortaya çıktı. Son dakika bilgisine göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, silahlı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, "Bu ana kadar 57 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 17 kişi gözaltına alındı. 3 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyonlarımız devam ediyor" dedi.

    Aday belirleme süreci tamamlanıyor

    Gündem, 05 Şubat 2024

    Aday belirleme süreci tamamlanıyor

    Yerel seçimler için geri sayım sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aday belirleme sürecinde kalan 28 ilin ilçe belediye başkan adayları için genel merkezde mesai yaptı. AK Parti ve MHP heyetlerinin yerel seçimlere yönelik "seçim iş birliği" için 14. görüşmesi ise 7 Şubat Çarşamba günü gerçekleşecek.

  • AK Parti'den Yeniden Refah Partisi'ne ziyaret

    Gündem, 01 Şubat 2024

    AK Parti'den Yeniden Refah Partisi'ne ziyaret

    31 Mart yerel seçimler için geri sayım sürerken AK Parti'den Genel Başkanvekili Efkan Ala ve AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi'ni ziyaret etti

  • AK Parti İzmir ilçe belediye başkan adayları açıkladı

    Gündem, 27 Ocak 2024

    AK Parti İzmir ilçe belediye başkan adayları açıkladı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün AK Parti'nin İzmir ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. 30 ilçeli İzmir'de 25 AK Partili, 5 MHP'li belediye başkan adayları seçime girecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Biz İzmir'e efendi olmaya değil, bu şehrin hizmetkarı olmaya talibiz. Konak Tüneli'ni bu anlayışla açtık, deprem konutlarını bu anlayışla yaptık" dedi

  • Kurtulmuş'tan 'kupon arazi' iddiasına yanıt

    Gündem, 07 Şubat 2019

    Kurtulmuş'tan 'kupon arazi' iddiasına yanıt

    AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bir gazetede yer alan iddia hakkında açıklama yaptı

    Murat Kurum'dan İstanbul için 10 başlıkta projeler

    Gündem, 25 Ocak 2024

    Murat Kurum'dan İstanbul için 10 başlıkta projeler

    AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, "Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu" toplantısında İstanbul'a ilişkin plan ve projelerini açıkladı. Kentsel dönüşüm, trafik, afet durumlarına yönelik projelerini sıralayan Murat Kurum, "Tüm sorunları bütüncül bir bakış açısıyla, insanı merkeze alan anlayışı hizmete sunuyoruz" dedi. Trafik sorunu için tünel, metro ve otopark projelerini sıralayan Kurum, kentsel dönüşüm için de 5 yıl içerisinde 650 bin konutun dönüşüm, 100 bin sosyal konut projesi hakkında bilgi verdi. Kurum Afet durumlarında kullanılmak üzere yeni tesisleri sıraladı. Murat Kurum kadın, çocuk, spor, kültürel, su, tarım gibi projelerini de anlattı...