Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kurban Bayramı tarihi ne zaman, hangi gün? Bayramda çalışanlara tatil 9 gün mü? İşte Kurban Bayramı

        Kurban Bayramı tarihi 2018 yılında Ağustos ayına denk geliyor. İslam alemi tarafından önemli bayramlardan ikincisi olan Kurban Bayramı Ağustos ayının hangü gününde kutlanacak? Vatandaşlar bir yandan da bayram hazırlıkları için plan yaparken, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalım bayram tatilinin kaç gün olacağını açıkladı. Peki, Kurban Bayramı ne zaman? 2018 Kurban Bayramı tatili kaç gün?İşte Kurban Bayramı için hazırladığımız yazı.

        2018 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

        Kurban Bayramı bu sene (2018) 21 Ağustos Salı günü itibariyle başlayacak. 24 Ağustos Cuma günü sona erecek. Her bayramda olduğu gibi bu bayram tatilinde de akraba ziyaretleri yapılacak.

        KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

        Kurban Bayramı tatili geçen sene 9 gün yapılmıştı. Bu sene de aynı umutlarla 9 gün olmasını bekleyen vatandaşlar tatil planlarını ona göre yapmak istiyor. Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala bayram tatilinin kaç gün yapılacağı belli oldu. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün yapılacağını açıkladı. Buna göre 18-19 Ağustos'un haftasonuna denk gelmesi ve 20 Ağustos Kurban Bayramı arefesininde bayrama dahil edilmesi ile birlikte vatandaşlar 9 gün bayram tatili yapacak.

        KURBAN BAYRAMI BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN VERİLECEK?

        Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Cevabı son günlerde en çok araştırılan sorular arasında yer alıyor. Kurban Bayramı bu yıl Ağustos ayına denk geliyor. Ramazan bayramında uygulanan sistemde değişiklik yapılmayarak bayram öncesinde maaşlar tahsis numarasının son rakamına göre ödenmesi bekleniyor. Ödemelerin hangi tarihte yapılacağı ise henüz netlik kazanmadı.

        KURBAN BAYRAMI NAMAZI SAATİ

        İstanbul Kurban Bayram Namazı: 07:00

        Ankara Kurban Bayram Namazı: 06:46

        REKLAM

        İzmir Kurban Bayram Namazı: 07:11

        Diğer illerin Kurban Bayram Namazı saati

        İL İL KURBAN BAYRAM NAMAZI SAATLERİ
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa