Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yedi kilometre tır kuyruğu oluştu!

        Kapıkule Gümrük sahasında piyasa ucuz mazot veren Binnam firmasında mazot bitmesi ve mazot aktarımında yaşanan sorun nedeniyle, Kapıkule'de 7 kilometre TIR kuyruğu oluşturdu.

        AA muhabirinin Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğünden edindiği bilgiye

        göre, son 24 saatte 536 TIR Kapıkule gümrük kapısından yurt dışına çıkış yaptı.

        200 adet TIR'ın gümrük sahasında çıkış işlemi yapılması için beklediğini ifade

        eden yetkililer, şunları kaydettiler: ''Kapıkule gümrük sahasında giren bir TIR aracının çıkış işlemi mazot almasıyla birlikte normal koşullarda, yarım saat içinde bitiyor. Ancak Kapıkule Gümrük sahasında piyasa ucuz mazot veren Binnam firmasında mazot bitmesi ve mazot aktarımında yaşanan sorun nedeniyle, Kapıkule'de 8 kilometre TIR kuyruğu oluştu.Gece yarısına kadar TIR'ların işlemleri devam edecek. Sabah saatlerinden itibaren TIR yoğunluğun bitmesini bekliyoruz.''

        TIR ŞOFÖRLERİ DERTLİ

        Yurt dışına çıkış için sırada bekleyen TIR sürücüleri ise Kapıkule gümrüğünde sürekli sırada beklediklerini belirterek, yetkililerin soruna çözüm getirmesini istediklerini söylediler.

        Kış dönemine girilmesiyle işlemlerin daha da ağırlaştığını ve soğuk hava şartlarıyla da mücadele ettiklerini ifade eden sürücüler, gümrük işlemlerin yapılmasını bekledikleri sırada, ateş yakarak ısınmaya çalıştıklarını kaydettiler.

        Yurt dışına çıkışta işlemlerin daha hızlı yapılması halinde, ihracata katkıda bulunacaklarını anlatan TIR sürücüleri, ''3-4 gündür yollarda bekliyoruz. Buna bağlı olarak taşıdığım malı teslim etme süresi de uzuyor. Burada beklemeden

        geçmememiz halinde, yurt dışına daha fazla çıkış yapabilir ve ihracat grafiğini

        daha da artırabiliriz'' dediler.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa